Nagykanizsa nyerte a megyei rangadót

A 2023-as év első hazai mérkőzésén Koller Zoltán együttese a dobogós FC Nagykanizsát fogadta.

Már a mérkőzés ötödik percében megszerezte a vezetést a vendég gárda, Lőrincz Bence büntetőből volt eredményes. (0-1)

Ezután a játék képét főként vendég támadások jellemezték.

A 21. percben egy középpályán elvesztett labdával János Norbert szökött meg a kapu irányába, a középre ívelt játékszert Lőrincz fejelte a hálóba. (0-2)

Négy perccel később ismét Lőrincz Bence volt eredményes, egyéni akció után magabiztosan lőtte ki a hazai kapu bal alsó sarkát. (0-3)

A 32. percben Bence Szilárd szöglete pattant meg szerencsétlenül, ezzel becsapva Németh Ervint. (0-4)

Négy gólos vendég előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

Lendületesen kezdtük a második félidőt, a 48. percben Denys Kryvotsiuk próbálkozását mentette Borsi Bence bravúrral szögletre.

Az 57. percben Papp Csongor beadására Bedő Roland érkezett jó ütemben és lőtt közelről, azonban a kanizsai hálóőr ismét hárítani tudott.

Három perccel később, Kószás Krisztián lépett ki a leshatárról és lőtte meg csapata ötödik találatát. (0-5)

A 66. percben egy bal oldali beadást követően János Norbert érkezett jó ütemben és passzolta el a labdát Németh Ervin keze mellett. (0-6)

A 74. percben ismét János villant, azonban a hazai kapus lábbal bravúrosan hárított.

Tíz perccel később, Sági Marcell használta ki a lehetőséget és találatával beállította a végeredményt. (0-7)

A mérkőzés hajrájában Papp Csongor ívelt a büntetőterületen kívülről, a vendégek hálóőre azonban résen volt és jó ütemben vetődött.

 

Fiataljaink a következő fordulóban a jelenleg második helyen álló, Practical VLS vendégeként lépnek pályára február 19-én 14 órakor.

 

ZTE FC II. – FC Nagykanizsa 0-7 (0-4)

ZTE FC II.: Németh, Jóna, Dóczi (46’ Bolla), Király, Boros, Bedővári, Bedő (82’ Töttő), Papp, Kryvotsiuk, Györe (67’ Mulasics), Dobos (35’ Varga L.).

FC Nagykanizsa: Borsi, Bence, Gordzsajev-Telmán (82’ Józsa), Szilágyi (75’ Sági), Szökrönyös (67’ Kondor), Szabó, Lőrincz, Szanyi (67’ Kovács), Varga D., János (75’ Kovalovszki), Kószás.