A felcsúti együttes tért haza a három ponttal

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Puskás Akadémia csapatát fogadtuk.

Kevés helyzetet láthattak a mérkőzés nézői az első negyedórában, Ikoba ötödik percben történő próbálkozásán kívül nem is történt gólszerzési kísérlet, csatárunk rövid alsó sarokra tartó lövésének hárítása pedig rutinfeladatnak bizonyult a vendég kapus számára.

Pontatlanságból és kisebb szabálytalanságokból azonban nem volt hiány, a 20. percben az egyik fault következményeként jó helyről szabadrúgást is végezhettünk, Tajti nem sokkal tekerte el a labdát a jobb kapufa mellett.

Ikoba a 24. percben került ismét helyzetbe, agilisan a 16-oson belülre vezette a labdát, és éles szögből gyönyörűen a hosszú sarokba lőtte azt, így szezonbeli ötödik góljával megszerezte csapatunk számára a vezetést. (1-0)

A 33. percben Meshack került nagyon közel a második gólunk megszerzéséhez, Ikoba kiugratása után szép cselekkel hozta magát helyzetbe, Tóth Balázs bravúros védése mentette meg a vendégeket a kétgólos hátrányba kerüléstől.

Két perccel később Tajti is jó labdát adott Meshacknak, aki ismét kapura tudott törni, ezúttal azonban nem jól találta el a játékszert, és az a kapu mellett hagyta el a pályát. 

Az első játékrészben jóval több támadással próbálkoztunk és szebb játékot mutattunk be ellenfelünknél, így megérdemelt egy gólos előnnyel mehettek csapatunk játékosai a félidei pihenőre.

A felcsúti csapat egészen más szellemiségben jött ki a második játékrészre, a 48. percben máris egy veszélyes támadást mutattak be. Slagveert ugratták ki jól, aki be is adta a labdát, ami kipattant, majd Favorov elé került, ő pedig a blokkba lőtte azt.

Az 53. percben Baluta is megpróbálkozott egy lövéssel, a játékszer kevéssel kerülte el a rövid felső sarkot.

Mi az 57. percben veszélyeztettünk először, Tajti sarokrúgásának íve elsőre találkozni látszott Ikoba fejesmozdulatával, a két röppálya egymáshoz való viszonya azonban kitérőnek bizonyult.

A második félidő közepéhez érkezve észrevehetően lassult a játék lendülete, ehhez a fáradtságon kívül az eleredő eső is hozzájárulhatott. A Puskás Akadémia frissítéssel próbált változtatni a helyzeten, a 72. percben kihasználták ötödik cserelehetőségüket is.

Az egyenlítés végül egy, a mérkőzés kezdete óta a pályán lévő játékosnak sikerült a 74. percben, egy támadás során a második kipattanót Baluta juttatta a hálónkba, így ismét nyitottá vált a játék. (1-1)

Az utolsó tíz percben már a győzelemért hajtott a Puskás, a 84. percben két vendégjátékos lába előtt is elszállt egy veszélyesnek tűnő beadás, nagyon közel kerültek a fordításhoz.

A 88. percben Urblík lépte át ügyesen Gruber passzát, ami így Slagveernek teremtett lehetőséget, ő pedig higgadtan passzolta be a játékszert Demjén mellett. (1-2)

A meccs nagyobb részében jobban játszottunk, előnybe is kerültünk, ám a rossz helyzetkihasználás miatt a találkozó végén ellenfelünk fordítani is tudott, így elvitték a három pontot Zalaegerszegről.

Edzői értékelés: 

Hornyák Zsolt: Köszönöm a csapatomnak a példás küzdést, úgy gondolom, hogy magyar szinten egy jó mérkőzést láthattunk. A második félidőben domináltunk és úgy vélem, hogy megérdemelten nyertük a mérkőzést, bár a ZTE is jól hely állt. Örülök, hogy idegenben tudtunk mérkőzést nyerni. Cseréink jól álltak be és nagyszerű gólokat szereztünk. Nehéz volt megbontanunk ma a Zalaegerszeget, de a második félidőben, a rendszerünk váltását követően sikerült legyőzni az ellenfelet.

Ricardo Moniz: Nagyon kemény ellenfelünk volt ma, ahogy előre is mondtam, ez egy 50-50 mérkőzés lesz. Az első félidőben egy remek egyéni villanást követően Ikoba értékesítette helyzetét. Utána Meshack lábában ott volt a második gól, de sajnos nem lőtte be, ami döntő pillanatnak bizonyult. Tudtuk, hogy offenzívabban fognak játszani a második félidőben, csak támadójátékosokat küldtek pályára, mi viszont nem védekeztünk jól. Túl csendes volt a pályán a csapat, meglehetett volna a harmadik hely is, ha nyerünk. Ennek a csapatnak még tanulnia kell, de szeretném megvédeni őket. Minden pozícióban felelőségteljesen kell védekezni, ha ilyen mérkőzéseken nyerni akarunk.

Összállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Kálnoki- Kis, Mocsi, Bedi - Meshack (80' D. Santos) , Sankovic (90' Szalay), Németh D. (56' Kovács B.), Tajti, Gergényi - Ikoba

Puskás Akadémia: Tóth - Mezgharin, Batik, Stronati, Favorov (68' Skribek) - Kiss (46' Urblik), van Nieff (61' Puljic), Baluta, Corbu - Colley (72' Gruber), Zahedi (46' Slagveer)