Klubunk elnökével beszélgettünk a 2021-es évről, de természetesen nem maradhatott ki a közeljövő sem.

Nehezen indult számunkra az év, hisz az első tíz bajnoki mérkőzésből csak egyet sikerült megnyerni, emellett komoly sérülés-és betegséghullám is utolért minket. Hogy emlékszik vissza az első negyedévre?

Egy új edzővel és egy teljesen új kerettel gyakorlatilag várható volt, hogy megtörik a lendület, melyben az említett körülmények is közrejátszottak. Akkor sem voltunk türelmetlenek és tudtuk, hogy hova akarunk eljutni.

Áprilisban aztán fordult a kocka és az edzőváltást követően három fontos mérkőzésen is nyerni tudtunk. Mindvégig hitt abban, hogy meglesz a bennmaradás?

Teljes mértékben! Ahogy a szezon előtt is említettem, a keret erőssége a bennmaradástól kicsit nagyobb álmokra is hivatott volt, így mindvégig hittem, hogy megőrizzük NB I-es tagságunkat.

Nyáron több változás is történt a klubnál. Habár nem volt akkora játékosmozgás, mint egy évvel korábban, mégis változott a keret, emellett a sportigazgató is távozott. Mi jelentette a legnagyobb kihívást a klub számára a nyár folyamán?

A sportigazgató távozása egy erős sokk volt, mivel arra nem voltam felkészülve. A mai napig nem sikerült a pótlását megoldani, hiszen nem találtam olyan szakembert, akivel szívesen dolgozom együtt és megbízom benne szakmailag és emberileg is. A játékoskeret kialakítása mindig nehéz kérdés; nem tudjuk előre, hogy beválik egy játékos vagy sem és be kell látni, hogy a kiválasztás nem mindig sikeres. Most is voltak olyanok, akik beváltak és sokat segítettek a csapatnak az ősz folyamán, emellett voltak olyanok is, akik nem. Itt volt például Preslav Borukov, aki nagy reményekkel érkezett hozzánk, de ebben a közegben nem találta a helyét.

Várható új sportigazgató kinevezése a klubnál? Mennyire tölt be fontos szerepet ez a pozíció a klub életében?

A mi klubunk életében ez egy nagyon fontos pozíció. Sallói István nagyon magasra tette a lécet, mert őt gondolom a számomra ideális szakmai vezetőnek, ezért is éltem meg nagy csalódásként, amikor elment. Habár megértem őt, mert egy nagyobb lehetőségeket rejtő klubba távozott, de mindenféleképp szeretnénk betölteni a pozíciót. Az, hogy főként én végzem a sportigazgatói feladatokat, az abszolút ideiglenes állapot, amit nem is tudok és nem is akarok vállalni, mivel az időm nem engedi.

Mennyire elégedett a felnőtt férfi labdarúgócsapatunk őszi teljesítményével?

Összességében nagyon elégedett vagyok. Legfőképp azért, mert az év végére olyan csapat állt össze, ami nézhető és élvezhető focit játszik, ami mindig is az elvárásom volt. Ez mára megvalósult és azt gondolom, hogy szerethető csapatunk van, mely sokkal több nézőt érdemelne.

Az utánpótlás is kiemelt szerepet tölt be klubunk életében. Milyennek látja a fiatalok idei évét?

A fiatalok évről-évre hozzák az elvárt eredményeket. Ami számomra a legnagyobb eredmény, hogy többükkel számolhatunk az első csapatnál. Most is játszik az NB III-as csapatunkban jó pár olyan fiatal, akiket én már látok egy későbbi NB I-es Zetében szerepelni.

Most pedig tekintsünk előre. Hogy látja, meg tudjuk tartani az ötödik pozíciónkat a szezon végén is?

Hogyne! Abszolút ez a cél, sőt, szeretnénk előrébb lépni. Mint minden sportemberben, természetes, hogy ez a vágy.

Várhatók változások a keretben a tél folyamán?

Igen, próbálunk tovább erősíteni. Nagy változás nem lesz, 2-3 poszton szeretnénk formálni a keretet. Lesznek távozók is, főként olyanok, akik kevesebb lehetőséget kaptak, vagy épp környezetváltozásra van szükségük.

A játékosok most rövid pihenőjüket töltik. Mikor indul a felkészülés a január végi rajtra?

Január 3-án kezdődik a felkészülés. Rövid lesz, aminek én igazából örülök, mert így kevesebbet kell várni az izgalmakat hozó hétvégékre.

 

Ezúton kívánok áldott ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt minden ZTE-szurkolónak!