Tulajdonosunk a csakfoci.hu-nak több aktuális témát is érintő, hosszabb interjút adott.

Hosszabb interjút adott a csakfoci.hu-nak a feljutás küszöbén álló klubunk tulajdonosa. A beszélgetésben többek között szó esett arról, hogy milyen javaslatai vannak Végh Gábornak.

- Évtizedeken át szokásjog volt, hogy az újonc odahaza kezdett, aztán ezt eltörölték, pedig semmi nem szól ellene. Szívesen kezdenénk például a Fradi ellen a bajnokságot, sőt, ezt egyenesen kérni fogjuk. A magyar foci érdeke, hogy legyenek telt házas meccsek a szép új stadionokban, márpedig egy ZTE-Fradira a nyitófordulóban garantáltan kijönne 10 ezer ember. Az MLSZ célja, hogy fordulónként összejöjjön legalább 20 ezer néző, akkor viszont adminisztratív eszközökkel nem akadályozni, hanem segíteni kell ezt.

Klubunk első embere a magyar játékosok kontra légiósok témáról is nyilatkozott.

- Nálunk például hosszú távon biztosan nem fog előfordulni, hogy ne legyen legalább 5-6 magyar játékos a kezdőcsapatban, amíg én leszek a tulajdonos, nem lesz olyan, hogy 10-11 külföldivel álljunk fel. Természetesen tudjuk azt is, hogy jó magyar játékosokat nagyon nehéz leigazolni, és az első évben a legfontosabb a csapat stabilizálása az élvonalban, ezért is kell egyfajta egészséges mix a magyarok és a légiósok között.

Végh Gábor hangsúlyozta azt is: a feljutás nem csupán pénzkérdés.

- Hallottam olyan véleményeket, hogy azért jutunk fel, mert sokkal több pénzt költöttünk idén, mint a riválisaink, de ez nem igaz. Annyi történt, hogy minden a helyére került, négy év keresgélés után megtaláltuk a meghatározó pozíciókba a megfelelő embereket. Tudatosabb volt a kiválasztás, ez sportigazgatónk, Sallói István érdeme, míg Dobos Barna kezében jó helyen volt a szakmai munka.

A TELJES, VÉGH GÁBORRAL KÉSZÜLT INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!