Az MTK Budapest csapatától vásároltuk meg a fiatal védő játékjogát

2023 szeptemberében érkezett hozzánk kölcsönbe Várkonyi Bence, az MTK Budapest egyesületétől. A mindössze 22 éves belső védő idei teljesítménye elnyerte a vezetőség bizalmát és örömmel jelentjük be, hogy kivásároltuk Várkonyi játékjogát, aki 2+1 éves szerződést kötött klubunkkal.

„Fiatal védővel erősítünk” – ez volt olvasható 2023. szeptember 6-án a klub honlapján, amikor bejelentettük, hogy egy kölcsönszerződés keretein belül Várkonyi Bence is segíteni fogja együttesünket a 2023/24-es szezonban. Bence, Márton Gábor irányítása alatt jutott igazán fontos szerephez és rögtön alapemberré vált a szezon közben érkezett új vezetőedző kezei alatt.

Novembertől kezdve, egészen március végéig, összesen 14 találkozón kapott lehetőséget. Ezek közül mindvégig a kezdőbe jelölte őt a mester és egyetlen egy tétmérkőzés volt, amikor lecserélése után már csak a kispadról hallhatta a játékvezető végső sípszavát. A március 17-én lezajlott Debrecen elleni mérkőzés során sérülést szenvedett és sajnos a szezon hátralévő részét kénytelen volt kihagyni.

Várkonyi Bence 2002. március 18-án született Budapesten, az MTK korosztályos csapatainál erősödött és a 2021/22-es szezonban már bemutatkozott a magyar élvonalban is. Mielőtt Zalaegerszegre terelte a sors, a másodosztályban ténykedő Kozármisleny FC csapatához szegődött kölcsönbe, majd a tavalyi év során, nem sokkal a Budapestre való visszatérése után sikerült elcsábítanunk Zalaegerszegre.

Bence aktív részese volt a februári, öt fordulón át tartó veretlenségi szériánknak, ahol a csapat négy győzelemmel megalapozta a tavaszi szezon sikereit. Biztos pontja lett a Márton Gábor vezetése alatt összeállt védősornak és reményeink szerint visszatérése után további sikereket ér majd el, immár hivatalosan is, a ZTE FC játékosaként!

„Már tavaly nyáron is nagyon örültem, hogy létrejött a kölcsönszerződés és Zalaegerszegre tudtam jönni játszani. Még nagyobb a boldogság, hogy leigazoltak és immár ZTE játékosként léphetek majd pályára. Szeretnék élni ezzel a lehetőséggel és meghálálni a felém mutatott bizalmat. Remélem minél több játéklehetőséghez jutok a következő szezonban, amivel segíthetem a csapatot. A célom, hogy tovább fejlődjek és alapemberként számítsanak rám, dolgozni fogunk azért, hogy a következő idény során stabil teljesítményt nyújtsunk!”

Köszöntünk a Zete családban, Bence!