Az utolsó pillanat döntött

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a MOL Fehérvár csapata ellen léptünk pályára, akiktől csupán egyetlen pont választott el minket a tabellán.

Lendületesen kezdődött a találkozó, Fiola már a 2. percben helyzetbe került, Csóka azonban tudott az utolsó pillanatban menteni.

Az első tíz percben nem mutatott lassuló tendenciát az iram, elsősorban továbbra is a hazaiak kezdeményeztek, veszélyesnek tűnő megindulásaikkal szemben viszont acélosan helyt álltunk, és mi is ígéretes támadásokat mutattunk be.

A 12. percben Makarenko szabadrúgásból adott hatalmas passzt Negonak, lövése centikkel ment mellé.

Negyed óra után áthelyeződött a játék súlypontja a fehérváriak térfelére. A 19. percben Ikoba került közel a gólszerzéshez, szöglet után házi gólkirályunk éppen kapu mellé pöccintett.

A 23. percben aztán a túloldalon Kodro is nagy ziccert hagyott ki, egy percre rá pedig Szalay búslakodhatott egy kihagyott helyzet miatt a hazaiak kapuja előtt.

Alig tíz perccel később Gergényi vállalt el egy távoli lövést, ez sem sokkal ment el a kapufa mellett.

A 41. percben Dárdai mutatott be egy gyönyörű ollózó mozdulatot a 16-osunkon belül, azonban Demjén nem kevésbé gyönyörűen hárítani tudta azt.

Az első játékrész hosszabbításának első percében Dárdai szerzett labdát a kapunk közelében, ami Hangya közvetítésével pedig Kodrohoz került, aki nagyon jó helyzetből nem hibázott, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak. (1-0)

Eseménydús és nagyon jó tempójú félidőt követően egygólos hátrányban vonultunk szünetre.

A második játékrész első fele jóval visszafogottabb képet mutatott, kevesebb helyzetet láthattak a nézők.

Javarészt mi próbálkoztunk támadások felépítésével az egyenlítés érdekében, de a koronázóvárosiak stabilan védekeztek.

A 73. percben Zivzivadze próbálkozott ellentámadásból egy szép szóló után, de a játékszer a keresztléc fölött hagyta el a pályát.

Hat perccel később Meshack éles szögből lőtt a rövid alsó sarkora, de Kovács hárítani tudott.

A 82. percben Meshack hagyott ki egy óriási ziccert. Mim tartotta meg nagyon szépen a labdát a jobb oldalon, majd gyönyörűen Meshack elé varázsolta, aki viszont közvetlen közelről rosszul találta el, és lövése fölé szállt.

A hosszabbítás utolsó pillanataiban Gergényi végezhetett szabadrúgást, amire Demjén is feljött, és fejelni is tudott, amit Kovács még hárítani tudott, a kipattanót azonban Ikoba bepöccintette a kapuba. (1-1)

Utolsó pillanatos egyenlítéssel egy ponttal távoztunk Székesfehérvárról.

Ricardo Moniz: Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert remek játékosai vannak a Fehérvárnak. Az első félidőben nem sikerült feltörni a védelmi vonalukat, de a magas presszingünknek köszönhetően ekkor is sikerült két nagy helyzetet kialakítani. A félidőben hármat változtattunk és sokkal kreatívabb lett a játékunk. Dicséret illeti a csapatot a második félidei teljesítményért, amikor labdabirtoklásban dominánsak voltunk. Végén már öt támadóval játszottunk, ám végén mégis a kapus döntött. Ma is fiatal, magyar játékosok léptek nálunk pályára, amihez szeretnénk hűek maradni. Az utolsó percben szerzett gólnak és az egy pontnak pedig annyira tudtunk örülni, mintha győztünk volna.

Összeállítások: 

Mol Fehérvár FC: Kovács - Fiola, Larsen, Stopira, Hangya - Pinto, Dárdai (77' Schön), Makarenko (84' Pokorny) - Nego, Kodro (77' Bese B.), Kastrati (59' Zivzivadze)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis (86' Klausz), Csóka (46' Szendrei)- Sankovic, Bedi (67' Mim) - Szalay (46' Meshack), Manzinga (46' Diego S.), Gergényi - Ikoba