A mai nap folyamán, egy újabb létesítményünk kapott új külsőt és belsőt, méghozzá olyat, amire igazán büszke lehet klubunk és Zalaegerszeg városa is.

Az Ostoros Károly-csarnok (munkacsarnok) rekonstrukciójának gondolata 2017-ben fogalmazódott meg, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hozzájárulásával és a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával. 

 

 

A korszerűsített objektum tökéletesen kiegészíti a ZTE Aréna arculatát és ezzel befejeződött klubunk sportkomplexumának komplett renoválása. Ennek köszönhetően az atlétikai futódomb és az élőfüves sportpálya felújítása után, harmadik elemként a sportcsarnok helyrehozatala is megvalósult. Az energetikai fejlesztéseket is biztosító beruházás a csarnokra, a hozzátartozó háromszintes székházra és az öltözőépületre egyformán kiterjedt. A munkacsarnok szerepe változatlan marad, ezután is helyet szolgáltat a futsal-, röplabda-, kosárlabda-, továbbá labdarúgó-tréningek, bajnokságok, és tornaórák lebonyolításához, ezzel is elősegítve a város ifjúságnevelését.

A komplexum névadójának, Ostoros Károlynak emléktábláját is leleplezték, amely a csarnok főbejáratánál kapott helyet.

 

 

Egyesületünk elnöke Végh Gábor is megszólalt a rendezvényen:

„Azt gondolom, hogy azon kívül, hogy a sportolók számára egy minden igényt kielégítő csarnok jött létre, egy közösségi teret is sikerült kialakítanunk. Az egész stadion környezete megújult, az Aréna, az edzőpályák, az öltözők és most, a munkacsarnok is. Azt hiszem, hogy büszkék lehetünk rá! A szülők, az idelátogató nézők és szurkolók is jól érezhetik magukat, hisz a tervezésnél rájuk is gondoltunk, ezért is lett egy közösségi tér a csarnok mögött egy játszótérrel kiegészítve. Mindenki örömére fog szolgálni ez a létesítmény.” - mondta klubunk tulajdonosa.

 

Katona Tibor/Zalai Hírlap

/ megosztás