Megszakadt a tizenkét meccses nyeretlenségi sorozat

Március 24-én, vasárnap délelőtt az NB III Észak-Nyugati csoportjának 21. fordulójában az SC Sopron gárdája látogatott Zalaegerszegre.

 

A találkozón erős szél nehezítette a játékosok dolgát. Koller Zoltán ezúttal a Mosonmagyaróvártól visszajátszó Csóka Dominikra és Tullner Péterre is számíthatott a kezdő összeállításakor.

A 15. percben Boros Zsombor ugratta ki Csókát, aki egy rövid cselsorozat után középre gurított, labdája azonban csak a soproni védőket találta meg.

Öt perccel később egy hosszú ívelés után kerültek ziccerbe a vendégek, akik ekkor megzörgették a kapufát.

Nem sokkal később egy jobb oldali beadás után Sipőcz tüzelt a tizenhatosunkon belülről, Köcse viszont bravúrral hárítani tudott.

Nagy nyomást helyeztek a soproniak a kapunkra és a mérkőzés 31. percében egy 15 méterről történő lövéssel ezúttal az oldalhálót találták el.

Az első félidő végéhez közeledve Baloteli trükkjei után sikerült helyzetet kialakítanunk, lövéssel azonban nem tudtuk lezárni az akciót.

A második játékrész elején kevés veszélyest támadást tudtak indítani a csapatok.

A 63. percben Maka Alex egy távoli lövéssel próbálkozott, ám Köcse ismét állta a sarat.

Ezután vezetőedzőnk két változtatást eszközölt a támadósorunkban, Varga László mellett Györe Levente érkezett a pályára.

Koller Zoltán cseréinek pedig hamar meglett a következménye, ugyanis négy perccel később Varga került ziccerbe, aki magabiztosan értékesítette az előtte adódó lehetőséget. (1-0)

A találkozó végéhez közeledve Szabados Attila óriási szólója után a kapufát találta el és ez csupán csak feltüzelte a Sopront, továbbra is próbálták kialakítani a helyzeteket.

A hosszabbításban ismételten Szabados veszélyeztetett, azonban Köcse Bence remek egyéni teljesítménnyel hárítani tudta az erőteljes lövést.

 

Óriási küzdéssel sikerült kiharcolni a három pontot, ezzel pedig véget ért a tizenkét meccs óta fennálló nyeretlenségi sorozat. NBIII-as együttesünk 2023 szeptembere óta állt hadilábon a győzelmekkel, de ezúttal ismét megérezhették a siker ízét.

 

Edzői értékelés:

Koller Zoltán: „Nagyon boldogok vagyunk, hiszen rendkívül régen nyertünk utoljára mérkőzést, ráadásul egy erős csapat ellen. Úgy érzem, hogy ha a labdaszerzésekben kicsit pontosabbak vagyunk, akkor korábban is eldönthettük volna a mérkőzést. Összességében egy kiegyenlített meccs volt, a fiaim nagyot küzdöttek. Úgy jöttünk ki a mérkőzésre, hogy ez egy utolsó szalmaszál, amit sikerült is megragadnunk. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett ebben a győzelemben."

 

Összeállítások:

ZTE FC II:

1 Köcse – 5 Tullner – 7 Dóczi – 9 Korógyi – 10 Boros – 11 Kapus (64’ Varga) – 19 Lengyel (46’ Király) – 20 Balabás (64’ Györe) – 23 Csóka – 25 Baloteli (53’ Mulasics) – 26 Kámi


Caola SC Sopron:

1 Acsádi – 2 Bokor – 4 Szabados – 7 Sipőcz (74’ Ignácz) – 9 Maka – 11 Weisz (66’ Végh) – 15 Balogh – 16 Fendrik – 18 Auer – 22 Reseterits (74’ Kun) – 24 Szabó (77’ Kalász)