Vasárnap este 18 órakor a Békéscsaba 1912 Előre gárdája lesz a vendégünk a ZTE Arénában, ellenük szeretné csapatunk hazai pályán is megszerezni első győzelmét.

Érdekesség, hogy az idei sorsolás szeszélyeként az első tíz fordulóban – a Csákvár – kivételével csupa olyan gárda ellen lépünk pályára, melyek egykor az első osztályban is szerepeltek.
A csabaiak elleni szereplésünk hosszú évtizedekre tekinthet vissza, eddig 60-szor mérkőzött meg egymással a két csapat, 46-szor az NB I-ben és 14-szer a másodosztályban.
Az összesített eredmény valamelyest a ZTE-re nézve kedvezőbb, ennél is jobban hangzik azonban az a tény, hogy vasárnapi vendégünk története során még sohasem tudott győzni Zalaegerszegen!

Erről, s a csapat felkészüléséről kérdeztük vezetőedzőnket, Nagy Tamást.
-  Eddigi meccseink előtt sokkolóan negatív statisztikákkal igyekeztünk „provokálni” az edzőt. Most egy másfajta statisztika jön: A Békéscsaba története során – osztálytól függetlenül – soha nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni Zalaegerszegen. Gondolom, nem akarsz történelmet írni…
- Győzni akarok és a srácok is! Másról se tudomást venni, sem hallani nem akarok…
- Számíthatsz-e már Madarász játékára, van-e más sérült, vagy eltiltott játékos a keretben?
- Még nem számíthatok rá, és sajnos Gergényi Bence is beteg, vasárnapra ő talán rendben lesz.
- Három forduló után közel sem beszélhetünk kész csapatról, ehhez ennyi idő rövid. Mégis, mik azok a pozitívumok, melyek az általad elvártakból visszaköszöntek az eddigi mérkőzéseken, s hol van még hiányérzeted?
- Stabilabb az alapjátékunk és a védekezésben is javul az együttműködésünk. A támadó játékunkat kell hatékonyabbá tennem, ez volt a hét fő feladata.
- A televíziós közvetítés miatt az ország nyilvánossága előtt játszatok. Tapasztalataid szerint ez plusz motivációt ad a játékosoknak, vagy lámpalázat, „görcsöt” okoz? Te szereted a TV-s meccseket?
- Remélhetőleg nem tesz bennünket görcsössé! Ki kell iktatni minden külső körülményt és azzal kell foglalkozni, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk és megnyerjük az első hazai mérkőzésünket. Ellenfelünk előttünk van a táblázaton és jó csapat! Ahogy Salec is írta a rögtön a győri mérkőzésünk után biztatásként üzenetében, „Gyerünk srácok, tegyük ki az indexet a hétvégén”…
 

A mérkőzés vasárnap este 18 órakor kezdődik a ZTE Arénában.

Hajrá ZTE!