Beharangozó: ZTE FC – Budapest Honvéd FC

 

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Budapest Honvéd gárdája látogat a ZTE Arénába.

A válogatott szünetet követően remekül kezdett együttesünk, újdonsült vezetőedzőnk vezérletével 2-0-s győzelmet arattak kedvenceink a DVTK ellen. A rendkívül közönségbarát mérkőzésen rengeteg helyzetet dolgozott ki csapatunk és végig kézben tartotta a játék irányítását. Két nem akármilyen gól döntött a három pont sorsáról, először Szánthó Regő volt eredményes egy mesteri szabadrúgás után, majd a második játékrészben Artem Favorov kapáslövése tette fel az i-re a pontot.

A kispestiek egy újpesti döntetlennel hangoltak az összecsapásra, a 2-2-re végződő találkozón két gólos hátrányból egyenlítettek a vörös-feketék Gazdag duplájának köszönhetően.

Legutóbb a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében mérkőztünk a Honvéddal és ekkor egy fordulatos, hosszabbításba torkolló küzdelemben 2-1 arányban diadalmaskodtunk hazai pályán. Először a fővárosiak szereztek vezetést Gazdag büntetőjéből, majd Futács Márkó egyenlített szintén egy tizenegyesrúgást kihasználva, ezzel megszerezve első zalaegerszegi találatát.

A kétszer tizenöt perces ráadásban a csereként pályára lépett Koszta Márk lett a nyerőember, egy jobb oldali szögletre érkezett a rövid sarokra és közvetlen közelről nevelő klubjának kapujába fejelt.  

 

Várakozások

Waltner Róbert: Várjuk a hétvégi mérkőzést, egy nagyon fontos találkozón vagyunk túl a DVTK ellen, ahol jó játékot nyújtottunk és bízom benne, hogy ezt a teljesítményt tovább tudjuk vinni a következő összecsapásra is. Amik voltak hibák, azokat kijavítjuk és remélem sikerrel vesszük a következő akadályt is.

 

Könyves Norbert: Úgy gondolom, hogy akkor van értelme a legutóbbi három pontnak, ha ezt a formát folytatni tudjuk a hétvégén. Mindenképpen győzelmet várok!