ZTE FC II - Teskánd KSE 2-1 (0-1) Gl.: Bedő, Kryvotchuk

Szombaton a Megyei I. osztályban szereplő Teskánd csapatát fogadta a ZTE FC II. Ellenfelünk összeállítását böngészve több ismerős névre bukkanhattunk, mivel a korábban a csapatkapitányként a ZTE FC csapatát erősítő Simonfalvi Gábor, illetve korábbi szélsőnk Bailo Dávid is pályára lépett az összecsapáson. Ennek megfelelően a rutinos vendégek nem is bizonyultak könnyű falatnak.

Az első félidőben jól futballoztak a teskándiak, és a játékrész feléhez közeledve előnybe is kerültek. Egy formás akció végén támadójuk a kivetődő Köcse mellett lőtt a hosszú sarokba. (0-1)

Az elszenvedett gól után folyamatosan kezdtünk erőre kapni. Előbb egy lesről szerzett találat, majd egy-két kreatív próbálkozás formájában veszélyeztettük a vendégek hálóját, azonban a pihenő előtt még nem sikerült egalizálni.

A második félidő első percében jött el az áttörés, a szünet után sokkal agresszívabb és dominánsabb felfogásban futott ki csapatunk a pályára, melynek meg is lett az eredménye. Egy jó letámadás után Bedő Roland lépett ki középen és helyezett a kapu jobb alsó sarkába. (1-1)

A 60. percben sort cserélt Bozsik József és a frissen pályára lépők rögtön magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket, különösen Szökrönyös Zoltán emelkedett ki ebben a tekintetben. A sok lehetőség ellenére már csak egy gól született a találkozón, a mai mérkőzésen a második csapatunkban debütáló 2004-es születésű kreatív középpályásunk Denis Kryvotchuk talált a kapuba egy formás jobb oldali támadást megkoronázva és ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

Szerdán 18:00-s kezdettel a Sárvár vendégeként mérkőznek fiataljaink, majd szombaton a Zete Fieszta keretein belül a Nafta Lendva csapatát fogadják a ZTE Aréna mögötti edzőpályán.

A hét folyamán elkészült az NB III Nyugati Csoportjának 2021/22-es sorsolása is, miszerint Bozsik József legénysége a megyei rivális Nagykanizsa otthonában kezdi meg a versenysorozatot 08.01.én.

 

Edzői értékelés

Bozsik József: Az első félidő messze volt attól, amit elvárok. A második játékrészben viszont már hasonlított önmagára az együttes. Tetszik, hogy kezd komoly rivalizálás kialakulni a csapatba kerülésért, így senki nem engedheti meg magának, hogy elkényelmesedjen!

 

Összeállításunk a 60. percig: Köcse - Bolla, Földvári (Bekő), Dóczi, Papp Cs. - Kámi - Bedő, Őr M., Jóna B., Csóka D. - Fehér B.

60. perctől: Németh - Tanasin, Bekő, Gyarmati, Karóczkai - Megyesi - Sipőcz, Szabó B., Kryvotchuk, Szökrönyös Z. - Kozma

 

Hajrá, ZTE!