Összefoglaló: Újpest FC-ZTE FC

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a fővárosba látogatott együttesünk. A válogatott szünetet követő visszatérés új hadrendet is magával hozott, Waltner Róbert 4-1-4-1-es rendszerben küldte pályára csapatunkat. Mesterünk a mai napon sérülés miatt nem számíthatott Babati, Grezda és Bobál játékára sem.

Már a mérkőzés elején veszélyeztettünk, Skribek lépett ki egy indítással, de Banai tisztázni tudott előle.

Csapatunk a labdabirtoklásra törekedett, míg az újpestiek a kontratámadásokra rendezkedtek be.

A 13. percben az első lehetőségéből megszerezte a vezetést a hazai együttes, Mitrovic bepasszát Beridze váltotta gólra. (1-0)

A találat után, egyből megpróbáltunk választ adni, és egy Gergényi beadás után Serafimov bólintott kapu mellé.

Nem sokkal később Lesjak vétette észre magát egy szemkápráztató ollózással, azonban a háló érintetlen maradt.

A 33. percben cserére szánta el magát trénerünk, Zimonyit Milovanovikj váltotta.

Csapatunk becsülettel próbálkozott, ám ekkor még hiányzott az igazi átütőerő, így lila-fehér vezetéssel vonultak pihenőre az együttesek.

A félidőben mindkét edző cserélt, Waltner Róbert Halilovicot küldte pályára Tajti helyett, míg a Michael Oenning Croizet dobta be a küzdelembe.

A második játékrész első helyzete Skribek nevéhez fűződik, aki egy bal lábas lövéssel tornáztatta meg Banait. Ezután Halilovic próbálkozott egy gyönyörű esernyőcselt követően, de kísérlete mellé szállt.

A 70. percben a hazaiak hátvédje a kiállítás sorsára jutott, Branko Pauljevicnek kellett elhagynia a játékteret.

A 76. minutumban debütált új játékosunk Preslav Borukov, és ez nagy hatással volt a találkozóra. A bolgár támadó egy remek indítással lépett ki, majd középre centerezett és az érkező Koszta Márk a hálóba stukkolt. (1-1)

A mérkőzés hajrájára csapkodóvá vált a játék képe, mindkét csapat eldönthette volna a találkozót. Előbb Meshack lőtt mellé nagy helyzetben, majd Croizet forgácsolta ketté a kapufát.

A hosszabbításban úgy is tűnhetett, hogy a lila-fehéreknek sikerül is dűlőre vinniük a párharcot. A 92. percben Croizet küzdött meg a labdáért és Bjelos elé tálalt, aki a hosszú sarokba továbbította a játékszert. (2-1)

Azonban még ekkor sem volt vége, csapatunk egy minutummal később Spoljaric higgadt befejezésével egalizálni tudott, ezzel egy pontot szerezve az összecsapásból. (2-2)

 

Edzői értékelés

Waltner Róbert: Nem vagyok elégedett, pedig lehet, hogy az kéne legyek amiatt, hogy végén döntetlent értünk el. Az egyenlítő gól után próbáltunk nyomást helyezni az ellenfélre, támadóan léptünk fel, átálltunk 4-4-2-re, de az Újpest eljött egy kontrából és szép gólt rúgtak. Ez a mi részünkről nagy hiba volt. Lőttünk két gólt idegenben, ami dicséretes, főleg úgy, hogy az Újpest egy jó csapat. Legutóbb itt négy gólt szereztünk, de akkor pontot sem tudtunk szerezni. Annak örülök, hogy a játékosok az utolsó pillanatig küzdöttek és nem érezték, hogy ez egy elveszett meccs. A 92. percben kaptunk egy gólt és sokan ilyenkor már kiengednének, de mi nem így tettünk, amiért dicséret illeti a fiúkat. 1-0-nál azt hittem, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést, de sajnos nem így történt. Összeségében felemás érzéseim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban.

 

Összeállítások

Újpest FC: Banai – Kastrati, Koutroubis, Antonov – Pauljevic, Mitrovic, Stieber (73’ Bjelos), Mack, Katona– Beridze (73’ Csongvai), Tallo (46’ Croizet)

ZTE FC: Demjén – Huszti (70’ Meshack), Serafimov, Lesjak, Gergényi – Sankovic – Koszta, Tajti (46’ Halilovic), Bedi (76’ Borukov), Skribek (70’ Spoljaric) – Zimonyi (33’ Milovanovikj)