Három ponttal térünk haza Mezőkövesdről

Kora délután, napsütéses időben léptünk pályára a Mezőkövesdi Városi Stadionban, az OTP Bank Liga 31. fordulóján. Visszatérhetett a kezdőbe Stefanos Evangelou és a sérüléséből felépülő Gruber Zsombor is újra a keretben lehetett.

A 13. percig kellett várni az első izgalmakkal bíró jelenetsorra. Ekkor Bőle kapott labdát a jobb oldalon és tekert a kapunk felé. A berobbanó Szalai megzavarhatta a kiérkező Dombót, aki csak ütni tudta a beadást. A játékszer a fiatal Kócs-Washburn elé került, aki aztán nem tudta elhelyezni azt a hálóőrünk mellett, Dombó nagy reflexszel javította korábbi hibáját.

Félóra elteltével többször is próbálkoztunk a Mezőkövesd védelme mögé jutni, a legígéretesebb helyzeteinket mégis a hazai hibákból tudtuk kialakítani. A 27. percben egy rosszul középre gurított labdát szereztünk meg, amiből Mance találta magát szembe a kapussal. Mance a lövés helyett megpróbálta eltolni a játékszert a kapuból kint álló Kovácsik mellett, aki aztán elütötte azt a csatár lábai alól.

Nem sokkal később ismét a szélről veszélyeztetett a hazai csapat, Bőle indult meg a bal oldalon, szépen játszotta tisztára magát majd középre ívelt. A beadásba Evangelou pontatlanul ért bele és a túl oldalon érkező Varga még belepiszkált a labdába, Dombó résen volt, jól zárta a szöget.

A 39. percben Mance már a tizenhatoson belül kapott labdát a támadással fellépő Medgyestől. A horvát egy finom érintés után rögtön tüzelt, Kovácsik a kapu fölé ütötte a takarásból érkező, rendkívül erős lövést.

A szünethez közelítve aztán megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Croizet hibája után Bőle indulhatott meg két csapattársával a kapunk felé, majd a jobbján érkező Szalait választotta, aki visszakészített Bőle elé. A középről érkező lövést elsőre Szendrei mentette a gólvonalról, a kipattanó azonban ismét Szalai József elé került, aki aztán megtalálta a rést Dombó és a védők közt, a labda hálóban kötött ki. (1-0)

A második játékrészt offenzívebben kezdtük és beszorítottuk saját térfelére az ellenfelünket. Az 52. percben Bedi Bence próbálkozott ballal mintegy húsz méterről. A lövés megpattant egy védő lábán, így nehéz helyzetbe került Kovácsik, akitől bravúrra volt szükség.

Az 59. percben egy szabadrúgást követően nem sikerült felszabadítani hazai oldalon és a magasból hulló labdát sikerült Safronovhoz juttatni, aki aztán higgadtan csúsztatott a hálóba. Pillók Ádám, játékvezető azonban egyeztetett a VAR szobában tevékenykedő asszisztenseivel és szabálytalanságot vélt felfedezni az eset során, így a találatot érvénytelenítette.

Egy perccel később már érvényes találatot is szereztünk. Ismét Bedi Bence kapott labdát szemben a kapuval és távolról bal lábbal tüzelt.
Ezúttal pontosabb lett a lövés és Kovácsik már nem tudta hárítani a bal felső sarokba tartó nagyszerű löketet. (1-1)

Továbbra is nyomás alatt tartottuk a hazai kaput, ekkor már azonban pályán volt Dražić, aki friss erőt képviselt és megindulásai rendre magukban hordozták a veszélyt. A 79. percben aztán ismét a legaktívabb zalaegerszegi játékos, Bedi Bence próbálkozott. Hasonló helyzetből, mint a gólnál ezúttal a jobb oldal felé tekert, Kovácsik már verve volt a labda azonban kipattant a kapufáról.

A 86. percben sarokrúgást végezhettünk el, Bedi élesen beérkező beadásába Dražić bólintott szerencsétlen mozdulattal és a csúsztatás megzavarta a hazai kapust. Kovácsik még beleütött a labdába, de ennek ellenére is a hálóban kötött ki. A hajrához érve átvettük a vezetést. (1-2)

A bajnokságban immár többször is sikerült gólt szereznünk a mérkőzés végéhez közeledve és ez utóbbi három pontot ért. Külön öröm, hogy Gruber Zsombor is visszatérhetett a pályára sérülése után és pár percig ismét megmutathatta, hogy mennyire értékes támadójátékot képvisel. Szoros mérkőzés után, három pontot hoztunk el, a végeredmény
Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE FC, 1-2.

Bedi Bence második gólját lőtte a szezonban, mindkét találatot a Mezőkövesd ellen szerezte. Az összecsapást megelőzően Bedi honlapunknak úgy nyilatkozott: „Örülnék, ha ismét betalálnék” - és ezt véghez is vitte.

„Megküzdöttünk a győzelemért. Egész héten arról beszéltünk, hogy tűzben kell tartani a csapatot, tudtuk, hogy nem szabad félvállról venni a Mezőkövesd csapatát. Úgy érzem mégsem volt meg az a szervezettség, mint az előző találkozókon, de szerencsére a félidőben sikerült váltani. A gólnál már éreztem, hogy mélyebben védekezett a hazai csapat és ezért próbálkoztam több távoli lövéssel is, örülök, hogy sikerült egyenlítenem. Továbbra is koncentrálnunk kell, megpróbáljuk a lehetséges hat pontot begyűjteni a hátralévő fordulók alatt.”

A március 17-én, Debrecenben elszenvedett vereség volt az utolsó távoli botlásunk, így már három mérkőzés óta vagyunk veretlenek az idegenbeli találkozókat tekintve. Két forduló van csak hátra a szezonból és május 11-én ismét dobogós helyezett érkezik a ZTE Arénába, méghozzá a Paks egyesülete. Ezzel a győzelemmel már 42 pontnál járunk az idényben és ezt akár további 6 ponttal gyarapíthatjuk a folytatásban. HAJRÁ, ZETE!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
74 KOVÁCSIK – 2 SZIVACSKI – 3 BERIASHVILI – 7 NAGY – 11 SZALAI (82’ PILLÁR) – 13 KÓCS-WASHBURN (58’ DRAZIC) – 21 BŐLE (71’ KARNITSKI) – 24 CSERI (58’ MOLNÁR) – 72 KÁLLAI (83’ KOJNOK) – 77 VAJDA – 88 SZOLGAI

ZTE FC
1 DOMBÓ 9 SAJBÁN 10 CROIZET (61’ NÉMETH) 11 SZENDREI 18 SANKOVIC 19 MANCE (91’ GRUBER) 27 BEDI 32 MEDGYES (91’ KOVÁCS) 33 SAFRONOV 41 EVANGELOU 49 KISS (61’ MIM)