Matija Katanec fél év kölcsönbe érkezett csapatunkba.

Az átigazolási szezon utolsó napján Bőle Lukács kölcsönvétele után újabb labdarúgóval állapodtunk meg: a Mezőkövesd-Zsóry FC 29 éves védője, Matija Katanec Bőléhez hasonlóan fél év kölcsönbe érkezik Zalaegerszegre.

A középső védőként és balhátvédként is bevethető horvát játékos korábban szerepelt hazája U20-as és U19-es válogatottjában. Pályafutása során Horvátországon kívül futballozott Szlovéniában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Olaszországban, majd 2018 februárjában a boszniai Zrinjski Mostartól igazolt az NB I-be. Mezőkövesden az elmúlt két évben alapembere volt az élvonalbeli csapatnak, 50 bajnokin és 6 Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, többek között idén csapata mindkét ZTE elleni találkozóját is kezdőként játszotta végig.

- Megtisztelő volt a ZTE megkeresése, és bár idén kétszer már játszottam új csapatom ellen, mostantól teljes gőzzel a kék-fehér színekért küzdök - mondta honlapunknak Matija Katanec. - A két egymás elleni, szoros meccsünkön is tapasztaltam, hogy képzett játékosok alkotják a ZTE keretét, ezt azonban a pályán is bizonyítanunk kell, eredményesnek kell lennünk, és el kell érnünk a kitűzött célt, a bennmaradást.

Sok sikert kívánunk mindkét új igazolásunknak ZTE-mezben!