Oleksandr Safronov Lendváról teszi át a székhelyét Zalaegerszegre

Oleksandr Safronov 1999. június 11-én született a dél-ukrajnai Zaporizzsja városában. Már húsz évesen bemutatkozhatott az ukrán élvonalban és ugyanebben az évben érte el eddigi legnagyobb sikerét is, hisz tagja volt az U20-as világbajnokságot megnyerő nemzeti csapatnak.

A következő évben az észt FC Levadia csapatában szerepelt kölcsönjátékosként, majd hazatért a Dniprohoz, 2021 júliusától pedig az ukrán előosztályú Desna alapembere lett. Idén márciusban Lendvára igazolt, ahol öt bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

Safronov személyében egy jó felépítésű, tehetséges középhátvéddel erősödik a klubunk, akinek a piaci értéke a mértékadó Transfermarkt szerint 500.000 euró, amivel jelen pillanatban a Zete második legértékesebb játékosa lett.

A 23. születésnapját két nap múlva ünneplő játékos 2+1 éves szerződést kötött klubunkkal.

Remek ajánlólevéllel érkezett, tehetséges, U20-as világbajnok középhátvédről beszélünk, aki egy jó felépítésű, gyors belső védő. Jó dolognak tartom, hogy az előző hónapokat Lendván töltötte, ami megkönnyítette a beilleszkedését. Nem egyszerű neki a hazájában, családjában történő eseményeket elbírnia, de bízom benne, hogy nyártól hasznos tagja lesz a csapatunknak – mondta Safronovról klubunk sportigazgatója, Dragóner Attila

 

Név: Oleksandr Safronov

Születési idő: 1999.06.11.

Nemzetiség: Ukrán

Poszt: Középhátvéd

Eddigi csapatai: Dnipro, Zirka, Levadia Tallin, Desna, NK Nafta Lendva