A hétvégén megkezdjük az OTP Bank Liga harmadik körét és ennek apropóján áttekintjük eddigi szereplésünket, a számok tükrében.

Jelenleg a versenysorozat 8. pozícióját tölti be együttesünk 25 megszerzett ponttal.

Támadásban remek számokkal büszkélkedhetünk, a Ferencvárost, a Fehérvárt és a Paksot követően kedvenceink szerezték a legtöbb gólt a ligában, eddig összesen 40-et. Ezen a téren is igazi csapatmunkáról beszélhetünk, hisz védelmünk is kiemelkedően eredményes. Szépe János négyszer, Zoran Lesjak pedig három alkalommal terhelte az ellenfelek kapuját.

Házi góllövőlistánk az OTB Bank Liga 22. fordulójáig

Sokat fejlődött a csapat a 2019/2020-as szezonnal összevetve is. Mérkőzéseinken átlagban 2,2 gólt szereztünk, a tavalyi 1,53-mal szemben és a várható találatok (xG) számában is előre léptünk. A mérőszám 1,65-ről, 1,73-ra emelkedett.

Az asszisztok terén Gergényi Bence és Zoran Lesjak jár az élen 4 gólpasszal, míg őket Artem Favorov követi, aki 3 találatot készített elő.  

Találkozóinkon 52%-ban birtokoljuk a játékszert és 79%-os passzpontossággal büszkélkedhetünk. Cselekkel átlagban 29-szer próbálkoznak játékosaink meccsenként és 8 kulcspassz kerül kiosztásra. Utóbbiak közül Szánthó Regő és Babati Benjamin adott a legtöbbet. A kialakított helyzetek tekintetében Könyves Norbert volt a legjobb, míg a leggyakrabban Koszta Márk találta el az ellenfelek kapuját.

Az InStat rendszerének értékelése alapján az eddigi legjobb teljesítményt, Bobál Dávid nyújtotta, akit szorosan követ a sorban Zoran Lesjak, Szépe János és Bojan Sankovic.

A Budapest Honvéd FC legyőzésének köszönhetően a legjobb nyolc közé jutott csapatunk a MOL Magyar Kupában és készülhet a Kisvárda Master Good FC elleni negyeddöntőre.

A sorozatban eddig 4 mérkőzést vívott együttesünk, melyeken 18 gólt szereztünk és 4-et kaptunk.

Koszta Márk 5 találatával még a kupa gólkirályi címéért is versenyben van, de említést érdemel kapitányunk Bobál Dávid is, aki védő létére már háromszor mattolta az ellenfelek kapusait.

Házi góllövőlistánk a MOL Magyar Kupa 9. fordulójáig

Az OTP Bank Liga 23. játéknapján a Mol Fehérvár FC érkezik a ZTE Arénába és a két siker után bizakodva várhatjuk a folytatást!

Hajrá, ZTE!