Idegenbeli győzelemmel jutott csapatunk a legjobb 16 közé

Parázs hangulat fogadta a csapatokat a MOL Magyar Kupa 4. fordulójának nyugati rangadóján. A játék korai szakaszában mindkét fél nagy energiákat mozgósított törekedve a labdaszerzésre, várva az ellenfél esetleges hibáira.

A 16. percben egy labdaszerzést követően Croizet nagyszerűen ugratta ki a szinte félpályáról induló Meshackot, akivel nem tudták tartani a lépést a hazai védők. A ZTE támadója higgadtan elfektette a kapust, majd kilőtte a bal alsó sarkot. (0-1)

A haladás próbált reagálni a hamar érkezett gólra, azonban minden támadás magában hordozta a veszélyt is.

A 21. percben az első gólhoz kísértetiesen hasonló kontrával indult meg csapatunk, aminek során Croizet kapott ígéretes indítást. Tizesünk a gólpassza után saját maga is betalált, az assziszt ezúttal Mance nevéhez fűződött. (0-2)


Öt perccel később egy már veszni látszó indítást tartott bent Csernik a vendégek tizenhatosán beül, a játékszer nem máshoz, mint Horváth Rajmundhoz került, aki zavartalanul vehette át. Horváth egy lövőcsellel indult el keresztbe, majd nagyszerűen húzta vissza a labdát a rövid sarokba. Dombó Dávid tehetetlen volt a lövéssgel szemben. (1-2)


A 38. percben Szalay ragyogó cselei után az érkező Ubochoma lő kapura mintegy 20 méterről. Pálfi szögletre üti labdát. A szögletet követően Bedi csúsztatta a kapu felé.

Az első félidő végén akár büntetőhöz is juthatott volna a Haladás, miután a VAR kihívta a játékvezetőt egy gyanús eset vizsgálatához, Bogár Gergő a jelenet visszanézése után nem ítélt büntetőt. 48 percnyi intenzív játékot követően 2-1-es vendég vezetéssel mentek pihenőre a fiúk.

A 50. percben Csernik távoli próbálkozása nem sokkal repült el a kapu mellett, Dombónak azonban nem kellett közbeavatkoznia.

Egy perccel később egy hazai szögletet követően Csonka fejelt kapura, Dombó nyújtózott és nagyszerűen ütötte szögletre a labdát.

A szombathelyi csapat láthatóan szerette volna kezébe venni az irányítást a második félidő kezdetén. Többet birtokolta a labdát, ezáltal számos gólszerzési lehetőség nyílt számukra.
Az 59. percben Doktorics Áron játszotta be magát az ellenfél tizenhatosához, majd a visszakészítésből Pintér próbálkozik. A kapura tartó lövést Szendrei Norbert tudja blokkolni.

A második félidőt a nagy futómennyiség és sok eladott labda jellemezte, a mérkőzés hajrájához érve a fáradtság mindkét csapaton meglátszott és rengeteg fizikai párharc tördelte a játékot.

A 83. percben egy elkésett belépőtt követően Horváth Rajmund megkapja második sárgalapját, ezzel pedig megfogyatkozott a hazai csapat.

Két perccel a hazai kiállítást követően Meshack hátulról csúszott a mellette labdát elhúzó Csonka után. A felelőtlen megmozdulást Bogár Gergő játékvezető piros lappal büntette.

A rendes játékidőt egy öt perces hosszabbítás követte, amely szintén nem telt eseménymentesen, a csereként beállt Simut veszélyeztette a kaput, Dombó nagyszerű reflexszel mentett.

A második félidőben nem esett találat. Csapatunk 2-1 arányban legyőzte a szombathelyi Haladást és így tovább jutott a MOL Magyar Kupa következő fordulójába. Iramban és szenvedélyben nem volt hiány, a nyugati rangadó nem okozott csalódást a több mint 6000 kilátogató néző számára.

 

Összeállítások:

Szombathelyi Haladás: Pálfi - Nyíri (63' Ene), Jagodics, Csonka, Bosnjak (72' Veronja) - Horváth R., Zvekanov, Rácz (87' Katona), Doktorics - Csernik (87' Mohos), Pintér (63' Simut) 

ZTE FC: Dombó - Huszti (73' Todoroski), Evangelou, Csóka, Bedi - Sankovic (61' Sajbán), Szendrei - Meshack, Croizet, Szalay (61' Soltész) - Mance (89' Németh D.)