A nyolcadik Paks elleni NB I-es győzelmünk megszerzéséért lépünk pályára szombaton.

Csapatunk szombaton 17 órától a Paks otthonában játssza következő bajnoki mérkőzését, tabellaszomszédunk ellen rendkívül fontos találkozó vár együttesünkre. A jegyvásárlásról és egyéb szurkolói információkról ide kattintva tájékozódhatnak.

A 2019/2020-as szezonban szeptemberben, a ZTE Arénában már találkoztunk a tolnaiakkal: 3-1-es győzelmünk alkalmával góljainkat Radó András, Stieber Zoltán és Nikola Mitrovic szerezték, a vendégek részéről Böde Dániel talált be.

A szeptemberi bajnoki összefoglalója:

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan szombaton is a győzelemért lépünk pályára, jó hír, hogy az örökmérleg is nekünk kedvez. Eddigi 13 egymás elleni NB I-es mérkőzésünkből hetet megnyertünk, négyszer született döntetlen és mindössze kétszer nyert a Paks, hazai pályán pedig egyser sem vesztettünk ellenük. Az említett 13 bajnokin 25:15 a gólarány a mieink javára, átlagosan 3,1 gól született eddig a ZTE-Paks, Paks-ZTE meccseken.

Eddigi utolsó paksi fellépésünkön 2011-ben 4-2-re a hazaiak nyertek, de arattunk győzelmeket is az atomvárosban: 2010-ben 2-1-re (gólszerzőink: Sluka, Illés Gy.), 2008-ban 3-0-ra (gólok: Meye 2, Balázs Zs.) diadalmaskodtunk. Idegenbeli mérlegünk a Paks ellen 2 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget mutat.

2010-es paksi sikerünk összefoglalója:

Csapatunkból hátvédünk, Bobál Dávid futballozott korábban Pakson, csehországi légióskodásából visszatérve bő fél évet töltött zöld-fehérben, majd a 2019 nyári átigazolási szezon végén csatlakozott együttesünkhöz.

Keretünkből jelenleg csak Tamás Krisztián nem bevethető, ő a műtét utáni rehabilitációját végzi.

Bízunk benne, hogy szombat este az örökmérleget tekintve a nyolcadik, idegenbeli fellépéseinket nézve a harmadik győzelmet aratjuk majd a Paks ellen!