Győzelem a Kecskemét ellen

A Kecskeméti TE ellen léptünk pályára a ZTE Arénában, az OTP Bank Liga 22. fordulóján. Croizet és Mim visszakerültek a kezdőbe, az előző meccsnaphoz képest a KTE is két fontos visszatérőt tudhatott a kezdő tizenegyben, Horváth Krisztofert és Zsotér Donátot.

A kezdősípszó után rögtön magunkhoz vettük a kezdeményezést, többet birtokoltuk a labdát és megpróbáltuk beszorítani ellenfelünket. A Kecskemét csak a védekezésre koncentrált, azonban a 10. percben egy átlövéssel sikerült korai vezetést szereznünk. A vendégek pontatlanul szabadítottak fel egy ívelést követően a labda Kiss Bence elé került, aki rögtön az átvétel után, a tizenhatos előteréből jobb lábbal egy távoli lövést eresztett a rövid sarokba. (1-0)

Nem sokkal később Mance indult meg a bal szélen majd élesen gurított vissza középre. A jó ütemben érkező Bedi Bence alig tekert a célpont fölé. Varga Bence a vendégek kapusa itt már vert helyzetben lett volna, ha kicsivel lejjebb megy a lövés.

A Kecskemétnek a 17. percben sikerült először közel jutni a kapunkhoz. Horváth kiharcolt egy szabadrúgást, amit aztán ő maga tekert a kapu elé. A beadás Szabót találta meg, aki a földre pattintva, középre fejelte a labdát, Dombónak nem okozott gondot.

Fél óra után a vendégek is többet dajkálták a labdát, a kezdeti hajtásból mi is visszább vettünk és a védekezés volt a fő feladat. A 35. percben aztán Kiss Bence szólóját a kecskeméti védelem csak szabálytalanul tudta megállítani mintegy 20 méterre a kaputól. A szabadrúgást Croizet elsőre a sorfalba bombázta, a kipattanó már jóval veszélyesebbnek bizonyult, de végül elsüvített a bal kapufa mellett.

 A 41. percben a védekező harmadban egy fontos szerelés után rendkívül gyorsan indítottunk kontrát. Sankovic fontos labdaszerzésést követően Safronov iramodott meg a labdával majd Croizet elé tálalt. A francia támadónk megverte a védőjét, a jobb lábára cselezve kialakította a lövőhelyzetet és pontosan helyezett a bal felsőbe. (2-0)

Az első játékrész végén szögletet végezhetett el a Kecskemét, amit Zsótérnak gurítottak le. Az erős középről leadott löketet azonban az egerszegi hálóőr nagyszerűen reagálta le. Ezzel a Dombó védéssel ért véget a félidő, így magabiztos, két gólos előnyben mehettünk a jól megérdemelt pihenőre.

A második félidő első ziccere is hazai oldalon adódott. A fellazult kecskeméti védelem között Mance kapott egy mélyről érkező indítást, éles szögből is tesztelte a vendégek kapusát, erőteljes lövését ezúttal Varga biztos kezekkel fogta.

A 60. percben a csereként beállt Májer egy kényszerítő utána a tizenhatoson belül találta magát. Visszagurított labdája elsőre elakadt a védőkben, de végül az ott helyezkedő Zeke Márió elé pattant, aki 10 méterről a hálóba vágta azt. Szinte a semmiből szerezte meg a szépítő találatot a Kecskemét. (2-1)

A mérkőzés utolsó negyedórájában kissé beszorítottak minket a vendégek, de minden támadásuk magunkban hordozta a kontra lehetőségét. A 75. percben egy ilyen alkalommal kerültünk a kecskeméti kapu elé. Mance emelt lágyan a védők közé és a meccsen nem először Bedi érkezett a labdára. Ezúttal fejjel veszélyeztetett, Vargának nagyot kell nyújtóznia.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Gruber készített le egy kapuskirúgást Mance elé, aki rövid labdavezetés után ballal erőteljesen kínálta meg a kecskeméti kapust. A kipattanóra Gruber Zsombor megelőzve védőjét, agilisan érkezett és góllal fejezte be a támadást. Zsombor ezzel két meccs alatt két gólt jegyezhet. A ZTE pedig továbbra is rendkívül veszélyes a mérkőzések hajrájában, immár idénybeli tizedik gólunkat szereztük az utolsó 15 percben. (3-1)

A három perces hosszabbítást követően Csonka Bence lefújta a találkozót, a végeredmény ZTE – Kecskeméti TE, 3-1. Ezzel javítottunk a lilák elleni örökmérlegen és tovább folytatódik a nagyszerű, veretlen szériánk.

A vezető találattal Kiss Bence megszerezte karrierje első gólját az élvonalban. Egy vele készített korábbi interjúnkban említette, hogy gólszerzési mutatókban javulni szeretne és a bizalmat meghálálva, mondhatni rögtön rá is lépett a fejlődés útjára. A meccsről Bence így nyilatkozott:

„Köszönjük a buzdítást, nagyszerű mérkőzés volt. Természetesen egy kis plusz is hajtott a volt csapatom ellen és szerettem volna megmutatni, ami bennem van. Örülök, hogy gólt tudtam szerezni, de ami sokkal fontosabb, hogy ismét megszereztük a győzelmet és tovább haladunk azon az úton, amit kijelöltünk magunk előtt.”

Márton Gábor a következőket mondta a mérkőzés után:

„Fantasztikus, amit a játékosoktól láttunk, úgy gondolom nem érdemtelen a győzelem. Nagyon örülünk neki, hogy a játékunk is alakul. Mindenképpen pozitív irányba haladunk és külön kiemelendő, hogy a nehezebb helyzetekből, kapott gólok után is fel tudunk állni. A mostani sorozatot nyilván nem lehet megunni, de mindig van hova fejlődni és erre fogunk koncentrálni.”

Öt mérkőzés alatt tizenhárom pontot szereztünk, ami ígéretes kezdése a tavaszi szezonnak. A találkozóra kilátogató szurkolók nagyszerű hangulatot varázsoltak a ZTE Arénába, amit a játékosok két gólos győzelemmel háláltak meg.

Hajrá Zete!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

ZTE FC
1 DOMBÓ – 5 VÁRKONYI – 6 MIM – 10 CROIZET (53’ GRUBER) – 11 SZENDREI – 18 SANKOVIC – 19 MANCE (84’ SAJBÁN) – 21 CSÓKA – 27 BEDI (84’ NÉMETH) – 33 SAFRONOV – 49 KISS (63’ HADIDA)

KECSKEMÉTI TE

20 VARGA – 6 KATONA – 8 BANÓ-SZABÓ (83’ KOVÁCS) – 11 HORVÁTH – 15 SZABÓ (46’ IYINBOR) – 16 VÁGÓ – 18 BELÉNYESI – 26 SZŰCS (46’ MÁJER) – 27 ZSÓTÉR (57’ HELMICH) – 55 LUKÁCS (46’ SZENDREI) – 77 ZEKE