A jelentős mértékben kicserélődött játékoskeret és az új szakmai stáb érkezésével nem fejeződött be a ZTE FC megújítása. Legfrissebb „igazolásaink” – bár minden Zete szurkoló számára ismertek – immár nem a zöld gyepen, hanem a klub szervezeti felépítésében vállalnak szerepet.
Néhány évvel ezelőtti csapatkapitányunk, Simonfalvi Gábor a most felálló szervezési osztály vezetőjeként a mérkőzések...

Néhány évvel ezelőtti csapatkapitányunk, Simonfalvi Gábor a most felálló szervezési osztály vezetőjeként a mérkőzések megrendezéséért, zökkenőmentes lebonyolításáért felel majd, egykori válogatott támadónk, Sebők József pedig a szurkolókkal való kapcsolattartást koordinálja.
- Konkrét szervezési feladataim lesznek, leginkább a mérkőzések szervezésében veszek részt, hangsúlyt helyezve arra is, hogy miként lehetne a stadionba való bejutást egyszerűbbé, rövidebbé tenni, ennek a technikai megoldásán már gondolkodunk. Én is jópárszor szenvedője voltam ennek a dolognak, ezért ennek a problémának a megoldását nagyon fontos feladatomnak tekintem. A
hosszú sorbanállás mindenkinek elveszi a kedvét.
- Miután aktív sportoló vagy jelenleg is, össze tudod egyeztetni a focit új munkaköröddel?
- Az Andráshida együttesében focizom, a mi mérkőzéseink javarészt szombaton vannak, így a ZTE vasárnapi meccseivel ritkán ütközik az időpont. Azt viszont jeleztem az egyeztetések során, hogy ma még elsősorban sportolónak tekintem magam. Szeretnék mindkét minőségemben helytállni. Az is fontos, hogy a Zeténél azért van egy jól működő, bejáratott rendszer, nem nekem kell
teljesen új dolgokat „feltalálnom”. Sebők Józsival közös feladatunk lesz, hogy ezt a működő rendszert minél előbb átlássuk, és minél jobban működtessük.
- Személyeddel tovább erősödik a Zete helyi kötődése…
- Igen, én itthon vagyok, szerintem ezt a munkát egy teljesen idegen személy nem is tudná csinálni. Egykori 12-szeres válogatott támadónk, Sebők József is részletezte terveit:
- Az én feladatom a szurkolók és a klub közti kapcsolat koordinálása lesz. Ez a gyakorlatban úgy zajlik majd, hogy felveszem a kapcsolatot a szurkolói csoportok vezetőivel, szeretnék mindenben segíteni nekik, például az idegenbeli mérkőzésekre való utazás szervezésében, közvetítem a klubvezetés felé kéréseiket, észrevételeiket. Igyekszünk közösen elérni, hogy a szurkolókat a klub
minél jobban kiszolgálhassa, ne forduljon például elő a siófoki eset, amikor is forróságban maradtak ital nélkül. Ez ugyan a rendező klub feladata lett volna, de saját szurkolóinkról mi szeretnénk minél jobban gondoskodni.
- Minden bizonnyal érzed, hogy a Zete szurkolóinak körében máig szeretve tisztelt ikon vagy, ez megkönnyítheti munkádat.
- Remélem, hogy így lesz, közel 11 év után tértem vissza, egyben itt is szeretném Végh Gábor elnök úrnak megköszönni ezt a lehetőséget,bízom benne, hogy tudok neki és a klubnak munkámmal segíteni.