2-0-s vereséget szenvedtünk

Habár az NB I-es bajnokság szünetel a hétvégén, felnőtt férfi labdarúgócsapatunk nem pihent, hisz szombat délután felkészülési mérkőzés várt a mieinkre, a szerb bajnokság második helyén álló topolyai együttes ellen, Budaörsön.

A mérkőzés első negyedórájában ismerkedtek egymással a csapatok, mezőnyben zajlott a játék. Az első nagy lehetőség Huszti András előtt adódott a 24. percben, aki közelről fejelhetett egy szögletet követően. Egy perccel később Klausz készített le egy labdát Ikoba elé, ám a támadó lövése a kapus kezébe szállt.

A 38. percben közel került a gólszerzéshez a topolyai együttes is, de Gyurján jól helyezkedett és hárítani tudta a tíz méterről leadott lövést. Öt perccel később ismét a mi kapunk került veszélybe, de Mirchevski közelről a kapusba bombázott.

Jó iramú, harcias első negyvenöt perc után gól nélkül vonultak a csapatok az öltözőbe.

A félidőben kettőt változtatott Ricardo Moniz; pályára lépett Meshack Ubochioma és saját nevelésű labdarúgónk, Király Marcell is.

A második játékrész tizedik percben, egy védelmi megingást követően, Meshack lépett ki jól egy labdával, ám kimaradt az ígéretes lehetőség.

Az 58. percben megszerezte a vezetést a topolyai csapat. A jobb szélről bepasszolt labdát Vukic passzolta hat méterről a hálóba.

Tizenkét perccel később már kétgólos volt a hátrányunk, egy kipattantó labdát Dakovac gurított higgadtan a kapuba.

75. percben Klausz szerzett labdát a tizenhatoson belül, amit visszagurított Mimnek, de szélsőnk a kapusba lőtte a labdát.

A mérkőzés tehát 2-0-s topolyai sikerrel zárult, ám a jegyzőkönyvhöz hozzátartozik, hogy Ricardo Moniz hét 2004-es, vagy fiatalabb születésű labdarúgónak adott lehetőséget a bizonyításra. További érdekesség, hogy ez volt az első alkalom, hogy a Csóka-testvérek együtt voltak a pályán felnőtt csapatunk színeiben.

A bajnokság számunkra egy hét múlva folytatódik, az Újpest otthonában.

ZTE FC - TSC 0-2 (0-0)

ZTE FC: Gyurján – Huszti (46’ Király), Kálnoki-Kis (59’ Tullner), Safronov (71’ Csóka Do.), Csóka Dá. – Mim, Tajti (46’ Meshack), Szendrei (71’Kámi), Gergényi – Klausz, Ikoba (30’ Baloteli (52’ Papp Cs.))