Fanos Katelaris a harmadik januári igazolásunk, aki az Omonia Nicosiától érkezett kölcsönbe.

Eric McWoods és Stjepan Ostrek leigazolása után ma újabb labdarúgóval erősített csapatunk: a ciprusi első osztályban szereplő Omonia Nicosia 23 éves játékosa, Fanos Katelaris fél év kölcsönbe érkezett Zalaegerszegre.

Katelaris hétszeres ciprusi válogatott, gólt is szerzett hazája nemzeti csapatában. Eddigi pályafutása során kizárólag hazájában futballozott, az Omonia Nicosia színeiben 74 mérkőzésen 4 gólt szerzett, az Alki Larnacában pedig 9 meccsen lépett pályára. Csapattársa volt a magyar válogatott védő, Lang Ádám, edzője pedig Henning Berg, aki 2017-ben NB I-es ezüstérmet szerzett a Videoton FC-vel, illetve ismeri a jelenleg a Ferencvárost erősítő, korábban Cipruson is játszó Leandrót is.

Szerződtetése szempontjából döntő szempont volt, hogy védekező középpályás és középső védő poszton egyaránt bevethető, a ciprusi válogatottban is játszott már védőként és középpályásként is. Nem először jár Magyarországon, ugyanis 2012-ben a Vasas Kubala Akadémia által szervezett, U16-os Farkas János Nemzetközi Utánpótlás Tornán játszott, ahol megválasztották a torna legjobb játékosának is.

- Új helyzet az életemben, hogy külföldre igazoltam, izgatottan várom az új kihívást - nyilatkozta honlapunknak a szerződés aláírása után Fanos Katelaris. - Boldog vagyok, hogy a ZTE-hez igazolhattam, szeretném segíteni a csapatot a céljai elérésben, keményen fogok dolgozni, és mindent megteszek azért, hogy fejlődjek, ezáltal a ZTE is fejlődjön. Az elmúlt napokban jobban utánanéztem a magyar bajnokságnak, a lebonyolításnak, néztem gólokat és összefoglalókat is, és már várom a jövő szombaton esedékes, Diósgyőr elleni bajnoki rajtot.

Sok sikert kívánunk neki kék-fehérben!