Németh Dániel a Budapest Honvéd gárdájától szerződött csapatunkhoz, a 17 éves támadó a Magyar Futball Akadémián pallérozódott és fiatal kora ellenére már két alkalommal is pályára lépett a felnőtt élvonalban. Az NB III-ban is termelte a gólokat, 11 mérkőzésen 3 találatnál jár a versenysorozatban. Az ifjú reménység hosszú távú kontraktust írt alá klubunkkal.

Névjegy: Németh Dániel

Születési dátum: 2003.10.09

Nemzetiség: magyar

Mez: 97

 

Az átigazolás kapcsán új labdarúgónkkal Németh Dániellel beszélgettünk.

 

Tegnap érkeztél a városba, hogy tetszik a környezet?

  • A tegnapi nap folyamán költöztem be és sétáltam is már egyet a városban. Igazán kellemesnek találtam, hisz egy nagyon szép helyről beszélhetünk és eddig nagyon tetszik minden.

 

Mikor futott be a megkeresés és mi döntött a ZTE FC mellett?

  • Január elején jött szóba a lehetőség és úgy gondoltuk a menedzseremmel, hogy a kék-fehér csapat mellett több érv áll, mint a maradás mellett. Úgy éreztük, hogy a Zete a legjobb választás!

 

Fiatalkorod ellenére már az NB I-ben is pályára léptél. Mi emelt ki a társaid közül és milyen érzés volt a debütálás?

  • Igen, már volt két mérkőzésem, bár ebben közrejátszott a Honvéd keretét súlytó koronavírus járvány is. Ott tudtam készülni az első kerettel és szerencsére jól is ment, ennek köszönhetően megkaptam a lehetőséget a bemutatkozásra is.

 

Milyen tapasztalataid vannak a klubbal kapcsolatban?

  • Természetesen követtem a csapatot, hisz egy nagy múltú NB I-es együttes. Nagyon tetszik a támadó felfogás és az, hogy az ellenfél kapujához közel indítják a presszinget.

 

Mit gondolsz, hogy fogsz tudni beilleszkedni ebbe a szisztémába?

  • Nekem középcsatár a posztom, ott érzem a legjobban magam és itt szeretnék játéklehetőséghez is jutni, de ha máshol számítanának rám, akkor azt a feladatot igyekszem majd megoldani.