Vereség az éllovas ellen

Női együttesünk az NB II. Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában a Pápai ELC-t látta vendégül.

A pápaiak nem véletlenül foglalják el az első helyet a bajnokságban, ugyanis játékoskeretük kimagaslónak számít a másodosztályban.

Ellenfelünk tavalyi szezonja viszont közel sem volt ennyire sikeres, hiszen a 2022/23-as bajnoki kiírásban Pergelné Kalamár Andrea együttese kétszer is győzni tudott a vendégek ellen.

A Pápa idén viszont még hibátlan mérleggel érkezett Zalaegerszegre, ezért előzetesen egy nagyon nehéz mérkőzésre lehetett számítani.

Női csapatunk azonban felborította a papírformát, ugyanis több helyzetet alakítottak ki, és játékban is jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.

A mérkőzés 11. percében Mezőfi Emma 35 méterről egy szabadrúgásból veszélyeztetett, de lövését hárítani tudta a vendégek kapusa.

A 21. percben Tollár Petra előtt adódott egy óriási lehetőség, de nem sikerült kaput találnia.

A mérkőzés 34. percében a vendégek jutottak egy szabadrúgáshoz, ám Kiss Emília magabiztosan húzta le a játékszert.

Három perccel később ismét mi támadtunk. Egy szögletet követően Mezőfi Emma mindenkinél magasabbra ugrott, fejese azonban nem talált kaput.

Az első félidő legnagyobb lehetősége csak a mérkőzés 45. percében következett be.

Vitusz Nikoletta egyéni megvillanását követően veszélyeztetett, a vendégek hálóőre viszont ismét egy bravúrral mentette meg a csapatát.

A második játékrészt is a ZTE kezdte jobban, akik játékukkal felülmúlták a mérkőzés előtti várakozásokat.

A találkozó 63. percében a csereként beálló Szegedi Anita került ziccerbe, Vecseri Krisztina azonban ismét bravúrral tudott hárítani.

A mérkőzés 77. minutumában egy szabadrúgáshoz jutott a Pápa.

A középre tartó lövést Kiss Emília nem tudta hárítani, ezzel a vendégek megszerezték a vezetést Németh Zsófia révén. (0-1)

A mérkőzés 82. percében Mezőfi Emma veszélyeztetett egy pontrúgásból, azonban ez a lehetőség is kimaradt.

 

 

Edzői értékelés:

Pergelné Kalamár Andrea: „A mai mérkőzésen a lányok játszottak, ráadásul a taktikai utasításokat is betartották. Sajnos a kapu előtt meddők voltunk, rengeteg helyzetet hagytunk ki. A ziccereket nem váltottuk gólra, és egy nagyon elkerülhető találatot kaptunk. Jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt, és akkor fognak jönni az eredmények is.”

 

Hargas Annamária ezúttal nem tudott segíteni a csapatnak, mivel a női futsal válogatott számított a játékára. Vezetőedzőnk elmondta véleményét Annamária hiányáról is: „Annamáriának a futsal az első, és csak akkor tud játszani nálunk, amikor nincsen futsal forduló. Ő minden esetben tud segíteni, de eddig csak három mérkőzésen tudott szerepelni nálunk a bajnokságban. Jövő héten már hadra fogható lesz, és számíthatunk a játékára.”

 

ZTE FC – Pápai ELC 0-1 (0-0)

 

Összeállítások:

ZTE FC: Kiss, Nagy, Tóth (Bicsák), Simon, Hannig (Nyári), Tollár (Szegedi), Kopcsándi, Harsányi, Vitusz, Király (Hetyei), Mezőfi

Pápai ELC: Vecseri, Kalányos (András), Pődör, Horváth, Németh, Balogh (Fellner), Major, Buzdor (Fodor), Németh (Élő), Bezselics