ZTE FC – Budapest Honvéd 0-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Budapest Honvéd együttesét fogadtuk a ZTE Arénában. Az idei szezonban már negyedik alkalommal csaptunk össze a kispesti egyesülettel. Waltner Róbert ugyanazt a tizenegy játékost küldte pályára, akik győzedelmeskedni tudtak múlt héten, a Diósgyőr ellen.

Az első negyedórában tapogatóztak a csapatok, egyik együttes sem tudott kialakítani komolyabb helyzetet. A tűzcsendet Gazdag Dániel törte meg, aki a 22. percben veszélyeztette Demjén kapuját. Pár perccel később mi is helyzetbe kerültünk, de Tajti középtávoli szabadrúgását hárította a vendégek kapusa.

A 39. percben, egy remek cselsorozatot követően, Könyves lőtt kapura, de a labda fél méterrel a kapu mellé csavarodott.

Kiegyenlített első félidőt követően, a csapatok gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre.

A félidőben egy csere történt, Babati érkezett Szánthó helyére.

Habár jó mentalitással kezdtük a második játékrészt, mégis a fővárosi csapat szerzett vezetést, Nagy Dominik révén. (0-1)

A 67. percben kétszer is veszélybe került Tujvel kapuja. Előbb Koszta maradt le centiméterekkel egy nagyszerű Bedi beadásról, majd Lesjak lövését védte a kispestiek kapusa.  

A 84. percben újra jobbhátvédünk, Zoran Lesjak került helyzetbe, de életerős lövése nem került a hálóba. Habár a mérkőzés végén beszorítottuk a fővárosi csapatot, kiegyenlíteni már nem tudtunk.

A kevés helyzetet hozó találkozón, végül vendég siker született, de azt kijelenthetjük, hogy a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

 

Edzői értékelések

Waltner Róbert: Nem volt sok lehetősége a Honvédnak, sajnos egyszer belehibáztunk a védekezésbe és ebből megszerezték a vezetést. Megtettünk mindent az egyenlítés érdekében, sőt én abban is hittem, hogy megfordítjuk a mérkőzést. Megvoltak a lehetőségeink is hozzá, Lesjaknak volt helyzete, feltettünk mindent egy lapra, de sajnos nem érett góllá.

Horváth Ferenc: Kiesési rangadóhoz illő találkozó volt tele feszültséggel. Az első félidőt szerintem uraltuk, az történt a pályán, amit mi akartunk. Mögéjük tudtunk menni, ha helyzeteink nem is, de lehetőségeink akadtak, amikből lehetett volna gólt szerezni. Hiányoltam a vadászösztönt a befejezéseknél, hogy beüssük azokat a labdákat, amik érkeznek és élesebbek legyünk. A gól után kicsit megijedtünk, de a megszerzett előnyt foggal körömmel sikerült megőriznünk

 

Összeállítások

ZTE FC

Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Bobál, Bedi (70’ Gergényi) – Szánthó (46’ Babati), Sankovic, Tajti (63’ Koszta), Favorov, Könyves – Futács (70’ Zimonyi)

Vezetőedző: Waltner Róbert

 

Budapest Honvéd FC

Tujvel – Mezghrani, Lovric, Klemenz, Aliji – Szendrei (85’ Kesztyűs), Hidi (72’ Bocskay), Zsótér – Balogh, Gazdag (90’ Eppel), Nagy (85’ Bőle)

Vezetőedző: Horváth Ferenc