A horvát rekordbajnok otthonában zártkapus felkészülési meccset játszunk.

Csapatunk már múlt péntek óta, többségében napi két edzéssel készül az OTP Bank Liga január 25-én esedékes folytatására, szombaton pedig három téli edzőmérkőzésünk közül lejátsszuk az elsőt: a GNK Dinamo Zagreb otthonába látogatunk.

Ellenfelünk január 7-én kezdte a téli felkészülést, hiszen a horvátoknál a magyarhoz képest kissé később, február 1-jén folytatódik a szezon. A Dinamo magabiztos őszi teljesítményének köszönhetően simán, 12 ponttal vezeti a horvát élvonal tabelláját a Hajduk Split előtt. Mindezt úgy, hogy az ősz folyamán a hazai porond mellett a Bajnokok Ligája csoportkörében is helyt kellett állnia a zágrábiaknak, ám ott kevésbé jöttek az eredmények: a Manchester Citytől kétszer kikaptak, az Atalanta ellen azonban egy vereség mellett arattak egy 4-0-s bravúrgyőzelmet is, a Sahtar Donyeckkel pedig mindkétszer döntetlent játszottak.

A horvát rekordbajnok (21 horvát és 9 jugoszláv bajnoki címmel) az elmúlt tíz esztendőben mindössze egyszer engedte ki a kezéből a bajnoki címet, miközben olyan nemzetközi sztárok nevelkedtek a klub utánpótlásában, mint Luka Modric vagy Mario Mandzukic.

Kifejezetten nívós ellenfél ellen kezdjük el tehát téli edzőmeccseink sorát, de ezt követően is kizárólag külföldi első ligás csapatokkal találkozunk majd a tavaszi rajt előtt: jövő szerdán a szlovén első osztályú NS Mura lesz az ellenfelünk, majd január 18-án a horvát élvonalban hetedik helyezett Slaven Belupo látogat Zalaegerszegre.

A szombati, zágrábi találkozó a horvát klub kérésére zártkapus lesz, viszont honlapunkon szöveges és képes beszámolóval jelentkezünk majd a helyszínről.