Június 16.án szerda délelőtt, felnőtt csapatunk elkezdte a felkészülést a 2021/22-es idényre. A tréninget megelőzően sportigazgatónk, vezetőedzőnk és együttesünk csapatkapitánya ismertette a szezonra kitűzött célokat.

Sallói István, sportigazgató: „Új év, régi remények. Szeretnénk egyrészt a biztos bennmaradást, valamint odaérni az első hat közé. Távoztak játékosok, legfőképp Favorov pótlása lesz sarkalatos pont, illetve a támadó szekcióba kell még igazolnunk játékost. Azt lehet látni, hogy a klub útja, hogy a fiatal játékosoknak lehetőséget ad. Ez az elmúlt két évben ez jól sikerült és igyekszünk ezt a vonalat folytatni, viszont szükségünk van olyan rutinos labdarúgókra is, akik stabilitást adnak a fiatal játékosoknak. Két korosztályos válogatott játékos már érkezett, Huszti András és Beke Péter személyében. Mindketten nagy tehetségek, úgyhogy komoly reményeket fűzünk a kettejük szerepeltetéséhez. Azt gondolom, hogy az elmúlt két év munkájának visszaigazolása, hogy ezek az utánpótlás-válogatott játékosok szívesen jönnek Zalaegerszegre, mert itt látják, hogy van lehetőség játszani. Terveink szerint még három-négy labdarúgót szeretnénk szerződtetni és elsősorban rutinos játékosokban gondolkozunk. Ez folyamatban van, de azt is látni kell, hogy nem lőhetjük el egyszerre a puskaport, mert az átigazolás végén olyan játékosokhoz is hozzájuthatunk, akikről most álmodni sem tudunk.”

Waltner Róbert, vezetőedző: „A felkészülés hat és fél hetes lesz. Sok játékos távozott, sajnos köztük kulcsjátékosok is. Megpróbáljuk őket pótolni, Sallói István eddig is jó munkát végzett és ezután is jót fog. – kezdte mondandóját trénerünk. „Az első három napban felmérések várnak a játékosokra, emellett rávezető edzéseken vesznek majd részt. Bár már az elmúlt két hétben is egyéni futó programot végeztek a labdarúgók, az érdembeli munka az hétfőn fog elkezdődni.”

Bobál Dávid, csapatkapitány: „Ma elkezdjük a felkészülést, amit nagyon vártuk már, hisz hosszú volt a szünet. Úgy érzem a társaság kipihente az előző szezont, a céljaink pedig idén sem változtak. Szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban, több meccset nyerni és kijavítani a hibákat, amelyeket tavaly rutintalanságból elkövettünk. Igyekszünk együtt fejlődni, amiből akár ki is jöhet egy nagyon jó szereplés.”

Csapatunk felkészülési programja:

2021. június 30. ZTE FC – Szombathelyi Haladás (zártkapus)

2021. július 3. NK Osijek – ZTE FC (Horvátország)

2021. július 7. U Craiova 1948 – ZTE FC (Szlovénia)

2021. július 10. Siófok – ZTE FC

 

Edzőtábor:

2021. július 12-16., Rogla, Szlovénia

            - Két tervezett edzőmérkőzés

 

2021. július 24. Zete fieszta