Interjú a Budafoktól érkezett kapussal, Gundel-Takács Bencével

VÁLTÁS

 „Lejárt a szerződésem Budafokon és az elsődleges szempont az volt, hogy visszakerüljek az első osztályba. Amikor megkerestek Zalaegerszegről szinte gondolkodnom sem kellett, hiszen remek lehetőségnek tűnt szakmailag, illetve zalai kötődéssel is rendelkezem. Így szerencsére a klub és az én számomra is nagyon gördülékenyen zajlott a megegyezés. Boldog vagyok és remélem ez az érzés tovább fog erősödni, amint megkezdem az edzést a fiúkkal.”

„A búcsú mindig kicsit fáj, de a döntés egyértelmű volt, hiszen előrelépésként tekint a változásra. Köszönettel tartozok a Budafoknak, mert sok szeretetet és megbecsülést, lehetőséget kaptam. Amikor megérkeztem megbíztak bennem és úgy érzem ezt a későbbi teljesítményemmel sikerült is meghálálnom. Úgy gondolom, ha az ember szeretne új szintre lépni, elengedhetetlen, hogy kilépjen a komfortzónából és új kihívások elé nézzen.”

BENCE ÉS ZALA

 „Édesanyám zalai születésű, Teskándon nőtt fel, fiatal korában a ZTE színeiben kosarazott, atletizált. Nagypapám szintén ott kosárlabdázott és én is rengeteg időt töltöttem ott gyerekkoromban, amíg a nagyszülők ott éltek.

„Vlaszák Gézával, újdonsült kapusedzőmmel már találkoztam és nem érkezek teljesen ismeretlen közegbe, hiszen több játékost is ismerek a jelenlegi keretből, említhetem akár Szendrei Norbit, vagy Mim Gerit. Mindezek mellett örülök annak is, hogy együtt vágok bele az új időszakba Csonka Andrissal, aki két évig csapattársam volt Budafokon.”

EGY KORÁBBI TALÁLKA

„Azt igyekszem elfelejteni.” – jegyezte meg viccesen Bence, a 2023 tavaszán játszott kupadöntő kapcsán, melynek során épp ő védte a Budafoki MTE kapuját és végül a ZTE emelhette magasba a serleget.

„Viccet félretéve, természetesen ez hatalmas élmény volt és már a döntőben való szerepléssel is történelmet írtunk a klub életében. Bennem már akkor remek benyomást keltett a ZTE, akár, ha az egerszegi lelkes szurkolókra emlékszek vissza, akár a kupagyőzelmet körül ölelő örömre, pozitív fogadtatásra gondolok.”

EGY KAPUS ÉLETE

Egy kapus teljesítményét, megítélését természetesen az előtte álló védelem is nagyban befolyásolja, valamint, ha valaki hálóőrként szeretne szintet lépni a labdarúgásban, sokkal nehezebb dolga van ezen a poszton.

„Egy mezőnyjátékosnak új környezetben is lehetősége van szép lassan, percről-perce bejátszani magát a kezdőbe. A kapusok nem kapnak a mérkőzéseken tíz-húsz perceket, hogy felépítsék, megmutassák magukat, belőlük csak egy van és általában vagy játszanak vagy nem. Dombó távozásával és azzal, hogy a szerződésem lejárt szerencsére könnyen tudtam mozdulni és már csak egy dolog van hátra, hogy éljek a lehetőséggel, amiért mindent meg fogok tenni.”

TAPASZTALAT

Gundel-Takács Bence már szerepelt élvonalbeli mérkőzésen, az Újpest színeiben a 17/18 és 18/19-es szezonokban léphetett pályára az NB I-ben. Elmondása szerint azóta rengeteget változott, mint labdarúgó és mint ember.

„Utólag visszanézve, akkoriban talán még nem is voltam kész az NB I-re. Nagyon fiatal voltam és mentalitásban, alázatosságban sokat fejlődtem. Rendkívül fontos tapasztalatokat szereztem az utóbbi években és egy teljesen más játékost látok már, ha a tükörbe nézek.”

TANÁCSOK

Bence édesapja, Gundel-Takács Gábor szinte minden magyar labdarúgást kedvelő, követő személy számára ismerősen cseng, új hálóőrünk pedig örömmel beszél meg egy-egy döntést és fogad el tanácsokat az életben, a családtagoktól.

„Édesanyám és édesapám véleményét is kikértem minden, a karrieremet meghatározó mérföldkő során. A menedzseremmel, Fülöp Ferenccel együtt, négyen szoktuk megbeszélni a fontos dolgokat, lehetőségeket. A végső döntést természetesen mindig én hozom meg, de meghallgatom a többiek álláspontját is. A jelenlegi átigazolást tekintve abszolút egyetértésben voltunk, hogy egy nagyszerű lehetőség lehet számomra és a család, ahogy mindig, ezúttal is mindenben támogatott.”

ÜZENET A SZURKOLÓKNAK

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek és igyekszek mindent megtenni azért, hogy a következő szezon jól alakuljon és minden szurkoló boldogan járjon ki a mérkőzésekre.”

Köszönjük a beszélgetést Bencének és sok sikert kívánunk ZTE színekben!