Aleksandar Tanasin 2+1 évre írt alá Zalaegerszegen.

28 éves jobbhátvéddel, Aleksandar Tanasinnal erősített csapatunk az OTP Bank Liga 2020/21-es idényére. A 176 centiméter magas szerb labdarúgó a hazája élvonalában szereplő FK Proleter Novi Sad együttesétől érkezett Zalaegerszegre, és 2+1 évre szóló szerződést írt alá.

Az elmúlt években alapembere volt a szerb élvonalban szereplő csapatainak (a Proleternek, a Radnik Surdulicának, a Boracnak és a Pivarának), a Szuperligában pályafutása alatt eddig 128 bajnokin lépett pályára, ezeken 3 gólpasszt adott.

- Sok pozitívat hallottam a klubról és a városról is, így amint megkerestek, egyértelmű volt, hogy szeretnék Zalaegerszegre igazolni - nyilatkozta honlapunknak a szerződés aláírása után Tanasin. - Támadó felfogású jobbhátvédnek tartom magam, így sokat futok fel a szélen, de természetesen úgy, hogy az elsődleges feladatom, a védekezés rovására ne menjen. A csapattársaimmal a mai edzésen ismerkedem meg, de Zoran Lesjakról és Bojan Sankovicról, valamint a szurkolókról is sok jót hallottam, abban bízom, hogy egy sikeres szezonnak nézünk elébe. Már várom a bajnoki rajtot, hogy bizonyíthassak a ZTE-szurkolóknak, a szakmai stábnak és persze magamnak is.