Interjú a ZTE FC újdonsült kapitányával

Tajti Mátyás távozását követően átmenetileg Bedi Bencéhez került a karszalag, végül azonban Cigándon, a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában már újdonsült kapitányunk irányítása alatt vonult a pályára csapatunk, méghozzá Szendrei Norbertével.

Vele beszélgettünk az új szerepköréről.

Hogyan dőlt el, hogy ki lesz az új csapatkapitány?

Igazából nem kell semmilyen izgalmas sztorira gondolni. A vezetőedzőnk, Boér Gábor odajött hozzám és megkérdezte, hogy mit szólnék hozzá, ha mostantól az enyém lenne a csapatkapitányi cím, mert ő rám gondolt. Én meg örültem neki, úgy gondolom, hogy a többiek is, eddig csak pozitív visszajelzés ért ezzel kapcsolatban. 

Milyen érzés volt, hogy hozzád került a karszalag?

Nyilván nagyon jó érzés, mert úgy gondolom, hogy bárhol, bármelyik csapatban csapatkapitánynak lenni felemelő érzés, ami nyilván hatalmas felelőséggel is jár. De úgy gondolom, hogy bármilyen nézőpontból nézve ez egy pozitív dolog, ami jó érzést kelt az emberben és büszkeséggel is tölti el. 

Mik voltak az első benyomásaid?

Őszintén szólva olyan nagy meglepetés nem ért, hiszen nem idegen számomra a csapatkapitányi szerepkör, az U21-es válogatottban már szerepeltem csapatkapitányként. A jelenlegi helyzet nyilván most annyiban más, hogy klubcsapatnak vagyok a kapitánya, de szerencsére ott van mellettem Bedi Bence és Yohan Croizet, akik bármikor segítenek, illetve így mondhatni talán megoszlik a felelősség, egyáltalán nem érezem azt, hogy minden súly az én vállamat nyomná. 

Mit tartasz ebben a szerepkörben a legnagyobb kihívásnak?

A legnagyobb kihívásnak azt tartom, hogy nem csak a mérkőzéseken, hanem minden egyes nap példát kell mutatni minden játékosnak. Nem lehet az, hogy egyik nap úgy megyek be az öltözőbe, hogy nem teszem oda magam 100%-osan, hiszen fontos, hogy én mit képviselek, milyen mentalitással állok oda már csak egy edzéshez is. Ez pedig egy meccsnapon vagy egy keményebb időszakban csak fokozódik.

Szerinted mi a legfontosabb dolga egy csapatkapitánynak?

Úgy gondolom, hogy a legfontosabb feladat az a csapat összetartása, kiemelten figyelni arra, hogy jó legyen a hangulat egymás között és ténylegesen tudjunk együtt működni, mint csapat. Úgy gondolom, hogy ez nem csak a pályán, hanem az öltözőben is nagyon fontos, egy átlag hétköznapon, hiszen a legtöbb időnkent együtt töltjük. Illetve itt is a példamutatást tudnám még kiemelni.

Mit gondolsz mitől jó kapitány egy kapitány?

Szerintem attól, hogy összetartó erőként működik és bármilyen szituációban össze tudja tartani a csapatot és elérni, hogy együttes erővel tudjuk kezelni az éppen felmerülő problémákat és a nehezebb helyzetekben is csapatként gondolkozni.

Mik a célok a szezon végére?

A fő cél természetesen az, hogy minél több pontot tudjunk szerezni, mint csapat és minél előbb végezni a tabellán, illetve a MOL Magyar Kupát tekintve is szeretnénk minél szebb eredményt elérni, hiszen tavaly sikerült magasra tennünk a léct. Most pedig már mondhatom azt is, hiszen két veretlen mérkőzésen vagyunk túl, mióta én vagyok a ZTE FC csapatkapitánya, hogy ezt szeretném minél tovább fenntartani. Egyénileg pedig természetesen az a célom, hogy minél több gól és gólpassz szerepelhessen a nevem mellett.

Ha csak egyetlen mondatot mondhatnál a csapatnak minden mérkőzés előtt, mi lenne az?

Igazából csak annyi lenne, hogy: „Tegyünk meg mindent a sikerért és ha úgy kaptunk ki, hogy mindent megtettünk és minden tőlünk telhetőt beleadtunk, akkor senki sem mondhatja azt, hogy nem küzdöttünk és nem tettünk meg mindent, ami tőlünk telt.”

 

Ezúton is gratulálunk, Szenya, minél több sikert kívánunk neked az új szerepkörben!