Az OTP Bank Liga 30. fordulójában nagy lépést tettünk a bennmaradás felé. De tekintsünk kicsit túl az 5-0-s végeredményen és lessünk be a találkozó részleteibe.

A mérkőzésen tizenegyszer vettük célba Bese kapuját és próbálkozásaink 45%-ban el is találták azt. A legtöbb átlövés – szám szerint három – Szánthó Regő nevéhez fűződik, a legprecízebb végrehajtás pedig Koszta Márkot dicséri (2/2).

Tizennyolcszor szabálytalankodtak ellenünk, amely öt sárga lapot eredményezett a vörös-fekete védőknek. A legtöbb faultot részünkről Zimonyi Dávid és Szánthó Regő szenvedték el (3-3).

Sikeres passzok tekintetében a vendégek belsővédője Jagodics Márk volt a legjobb, hatvanhárom átadási kísérletéből hatvan volt pontos, míg a mi oldalunkon Bojan Sankovic és Artem Favorov vitte a prímet, előbbi 92%, utóbbi 94%-os hatékonysággal büszkélkedhet.

A párharcok tekintetében Bobál Dávid volt a mérkőzés ura, kapitányunk 89%-ban nyerte meg összecsapásait.

Ahogy vezetőedzőnk Waltner Róbert is kiemelte, cserejátékosaink is remekül szálltak be a meccsbe, Kovács Barnabás és Vass Patrik egy átadást sem rontottak és hetesünk asszisztot is jegyzett. Tajti Mátyás tizenkilenc perc játék alatt bemutatta a mérkőzés legtöbb sikeres cselét (5/5) és kiosztott egy gólpasszt is, a szintén kiválóan futballozó Futács Márkónak.

Az InStat rendszere alapján a mérkőzés és az egész forduló legjobban teljesítő játékosa Artem Favorov volt, aki 326-os InStat Indexet tudott felvonultatni. Gyönyörű gólja mellett, harmincnégy sikeres átadással bírt és nem utolsó sorban tizenegy (!) közbeavatkozása, továbbá tizenkét (!) megszerzett második labdája volt.

Ukrán származású középpályásunk mellett is találkozhattunk kiemelkedő performanszokkal, a két gólos Koszta Márk (296), a kényszerből jobbhátvédként brillírozó Szépe János (288) és Bojan Sankovic személyében (286), mindazonáltal győzelmünk elsősorban a csapatmunka sikere.

Ez a találkozó erőt adhat egy igazán sikeres bajnoki végjátékra és szombaton már jön is a folytatás a Puskás Akadémia otthonában. Hajrá, ZTE!