Beharangozó: ZTE FC - BMTE

A szezon egyik legfontosabb találkozójára kerül sor holnap, 17:30-tól a ZTE Arénában. Kedvenceink azt a Budafoki MTE csapatát fogadják hazai környezetben, akik három ponttal követik együttesünket a bennmaradásért folytatott versenyfutásban és egy jó eredménnyel magabiztos előnyre is szert tehetünk a fővárosi alakulattal szemben.

Csapatunknak nem volt sok ideje a pihenésre, mivel szombaton este még a dobogóra esélyes Paks otthonában játszott nagy iramú mérkőzést. Az első játékrészben talán a szezon legjobb negyvenöt percét hozta Waltner Róbert legénysége. A kombinatív felfogásnak meg is lett a jutalma, Kálnoki-Kis Dávid révén előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második félidőben felbátorodtak a tolnaiak és az egyenlítés is sikerült az atomvárosiaknak. Összességében egy igazságos döntetlennel hangoltunk a keddi megmérettetésre. A találkozón visszatérhet eltiltásából Szánthó Regő, azonban ötödik sárga lapja miatt vezetőedzőnk nem számíthat a remek formában futballozó Gergényi Bencére.

Fotó: mlsz.hu

A Budafok vereséget szenvedett az előző fordulóban, a sereghajtó miskolciak fektették kétvállra a XXII. kerület csapatát, 2-1-es végeredménnyel.

A legutóbbi összecsapásunk nem úgy alakult a vörös-feketékkel, ahogy szerettük volna. Februárban még Boér Gábor vezetésével 3-1 arányban alulmaradtunk a párharcban. Hiába birtokoltuk többet a labdát és Zimonyi révén alakítottunk ki több helyzetet is, az a nap Kovács Dávidéké volt. Zoran Lesjak találata pedig csak a szépítésre volt elegendő. Most itt a remek alkalom, hogy visszavágjunk és értékes három pontra tegyünk szert.

Fotó: BMTE

Kövessétek a találkozót közösségi felületeinken és tekintsétek meg élőben az M4 Sporton vagy az m4sport.hu oldalán!

Hajrá, ZTE!