Változik az akkreditáció menete, online sajtótájékoztatót tartunk a meccsek után.

Május 23-tól szigorú járványügyi előírások mellett újraindultak az OTP Bank Liga küzdelmei. A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a szezon hátralevő mérkőzésein korlátozott számban jelen lehetnek a média képviselői.

A protokollt figyelembe véve változik az akkreditáció menete is: a hazai mérkőzéseinket megelőzően 48 óra az akkreditációs határidő, az ezt követően beérkezett kérelmeket nem tudjuk elfogadni. Az akkreditáció leadására továbbra is a www.ztefc.hu "Sajtó" menüpontjában található űrlap szolgál. Fontos információ, hogy a korábbi állandó akkreditációk a szezon hátralevő meccseire nem érvényesek, minden bajnokira külön akkreditálni kell. A megszokott adatokon felül szükséges a születési dátum megadása is (nincs életkori határ).

Az akkreditálható újságírók létszámának korlátozása miatt nem tudunk a korábbiakban megszokott számú médiamunkatársat a stadionba beengedni: előnyt élveznek a hazai- és vendégcsapat klubmédiája mellett a nagy olvasottságú országos sportlapok, sportportálok, valamint az illetékes megyei lapok. Az akkreditáció elfogadásáról minden esetben a meccset megelőzően 24-36 órával visszajelzést küldünk. A belépéshez nem szükséges koronavírus-teszt, de a belépő újságírónak nyilatkoznia kell arról, hogy tünetmentes. Ezen kívül kötelező az általános járványügyi szabályok betartása (zárt térben a maszk viselése, megfelelő távolság tartása, fizikai érintkezések elkerülése) is.

A fotóriporterek akkreditációja is a megszokott űrlapon, a már említett határidővel zajlik. Azonban mivel a fotósok belépnek a sport zónába, őket csak a mérkőzés előtt 24-36 órával készíttetett, negatív koronavírus PCR-teszt birtokában engedhetjük be. Ennek a bemutatását a beléptetésnél ellenőrzik munkatársaink. A tesztelés költségeire tekintettel azon médiumok számára, akik ezt igénylik, klubunk biztosít fotókat a hazai mérkőzésekről.

A mérkőzést követően online sajtótájékoztatót tartunk. A média munkatársai a meccs lefújását követően 15 percig küldhetik el kérdéseiket (médiumonként legfeljebb vezetőedzőnként két-két kérdést) a sajto@ztefc.hu e-mail címre, amelyeket felteszünk a szakvezetőknek. Az online sajtótájékoztatót videós formában a lehető leghamarabb elérhetővé tesszük honlapunkon és Facebook-oldalunkon. A mix zóna lezárásra kerül, saját anyagok készítésére sajnos nem lesz lehetőség. A televízióban azonban a vezetőedzők mellett játékosok is értékelnek majd, valamint honlapunkon is teszünk majd közzé értékelést labdarúgótól is. Kérjük, hogy ne keressék - telefonon sem - az edzőket, játékosokat a mérkőzést követően.

A mérkőzés előtt, a szünetben és a lefújás után továbbra is biztosítjuk a nyugodt munkavégzés lehetőségét, de a megfelelő távolságtartás céljából a sajtó számára a helyet nem a korábbiakban megszokott dolgozószobában, hanem az annál tágasabb aulában biztosítjuk majd. Parkolásra továbbra is a stadion bejáratával szembeni murvás parkolót vehetik igénybe azok, akik leadják rendszámukat és kérelmük pozitív elbírálást kap.