Nemcsak az NB I-es, hanem az NB III-as csapatunknál is zajlik a keret megerősítése. Már az előző szezonban is szóba került, hogy fiatal együttesünket néhány rutinos játékossal erősítsük meg és a most visszatérő Dóczi Krisztián is ennek a gondolatmenetnek köszönhetően folytatja nálunk pályafutását.

 

Krisztián több mint tíz év után tér vissza harmincegy évesen nevelőegyesületéhez. Mióta távozott tőlünk a legtöbb időt Pápán töltötte és az első-, másod- és harmadosztályban is játszott a sárga-fekete alakulatban, de a szíve mélyén mindig is a kék-fehér színek álltak hozzá a legközelebb. 

 

“Krisztiánt már a télen is szerettük volna hazacsábítani, azonban akkor még nem jött össze az átigazolása – kezdte Bozsik József – most viszont igazán örülünk, hogy sikerült a szerződtetése. Már korábbról is ismerjük egymást, hiszen mindössze két év van köztünk és mindketten Zete nevelésnek mondhatjuk magunkat. Azt várjuk tőle, hogy középhátvédként vagy védekező középpályásként megadja a stabilitást a csapatnak rutinján keresztül. Emellett főbb feladatai közé fog tartozni a fiatal tehetségeink egyengetése a pályán és azon kívül is, valamint a meghosszabbított kezemként fog működni a mérkőzéseken. Hétközben pedig amellett, hogy játékosként készül, az egyéni és posztspecifikus képzésekben edzői szerepkörben tevékenykedik majd.”

 

Ezt követően kíváncsian kérdeztük régi-új játékosunkat szerepköréről és a hazaköltözésről:

 

Hosszú idő után tértél vissza Zalaegerszegre, miként jött a megkeresés?

  • Már a téli átigazolásban felvettük a kapcsolatot, de akkor még élő szerződésem volt, így nem tudtam hazaigazolni. De ami késik, arra várni kell! – fűzte hozzá jókedvűen Krisztián.

 

Milyen érzés újra kék-fehér színekben pályára lépni, mik az első tapasztalataid a csapatról?

  • Az első perctől kezdve jó érzések voltak bennem, igazán különleges élmény volt ismét besétálni a klubhoz. Kedvesen fogadtak, úgy érzem sikerült megtalálni a közös hangot. Remek társaságba csöppentem!

 

Hogy tetszik a kettős szerepkör és a betöltött szereped a stábban?

  • Jól érzem magam mind játékosként mind az edzői szerepkörben, de az utóbbi még új nekem, szoknom kell. Bozsik József és Mihalecz Péter között remek az összhang, felkészült szakemberek, így még nagyobb a felelősség rajtam, de megbirkózom vele.

 

Milyennek látod a csapatban játszó fiatalokat a felnőtt mezőnyhöz viszonyítva?

  • Fiatalkoruk ellenére nagyon profin viselkednek, amit az edzéseken elvárunk azt mindig próbálják 100%-os odaadással teljesíteni. A mérkőzéseken gondolkodásban és a párharcok megnyerésében kell fejlődniük és ha ez sikerül, akkor meg fogják állni a helyüket a mezőnyben.

 

Mik a személyes ambícióid a szezonra nézve?

  • Szeretném megadni a megfelelő támogatást a fiataloknak. Átadni azt, ami az évek során „rám ragadt”, annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból. Fontos lesz a szezonra nézve, hogy a jó játék eredményességgel is párosuljon. Akkor lennék elégedett, ha a tabella első felében végeznénk és a tavalyihoz képest korábban harcolnánk ki, hogy a következő idényben is a harmadosztályban szerepelhessünk!

 

 

Sok sikert kívánunk kék-fehérben Krisztián! Hajrá, ZTE!