Babati Benjamin és Bedi Bence köszönetet mondott szurkolóinknak a mezőkövesdi buzdításért.

Hétvégi, NB I-es visszatérésünk több játékosunk számára az élvonalbeli debütálását jelentette: Demjén Patrik, Zoran Lesjak (ő a horvát élvonalban már játszott), a csereként beállt Gergényi Bence, valamint Babati Benjamin és Bedi Bence egyaránt élete első NB I-es meccsét játszotta szombaton, Mezőkövesden. Külön kiemelkedik utóbbi két futballista, akik ZTE-nevelésként hosszú éveken át küzdöttek azért, hogy valóra váltsák álmukat, és kék-fehéreben „érkezzenek meg” a legjobbak közé.

- Sokat vártam a bemutatkozásra, de annyira extra érzésem nem volt szombaton. A körítés persze más, minden meccsre nagyobb az érdeklődés, folyamatosan vesznek minket a kamerák, jobban szem előtt vagyunk – mondta Babati Benjamin, aki csapatkapitányként vezette ki a csapatot a bajnoki rajton. – Annak nagyon örülök, hogy a szurkolóink ilyen nagy számban elkísértek minket Mezőkövesdre, ami Zalaegerszegtől finoman fogalmazva sem 10 kilométerre van, és nem kérdés, hogy sokkal többet hallottam az ő hangjukat, mint a hazai szurkolókét. Az egy pontra rászolgált volna a csapat, bízunk benne, hogy legközelebb az eredményesség terén is előre tudunk lépni.

- Nagyon boldog vagyok, hogy a Zalaegerszeg színeiben debütálhattam az első osztályban – folytatta Bedi Bence. -  Mikor 15 évesen az akadémiára kerültem, még nem gondoltam volna, hogy az NB I-ben fogok játszani a ZTE játékosaként. Már csaknem 8 éve focizom Zalaegerszegen, és ez idő alatt nagyon megszerettem a csapatot, a várost. Felemelő érzés, hogy zalai születésűként a megye legjobb csapatában focizhatok.  Örülök, hogy már az első mérkőzésen lehetőséget kaptam és pályára léphettem a Mezőkövesd ellen, fantasztikus élmény volt. Külön köszönet a szurkolóinknak, hogy ilyen messze is elkísértek minket és 90 percen keresztül buzdították a csapatot. Bízom benne, hogy a tavalyi szezon után ebben az idényben is sikeresek leszünk, de immáron az első osztályban.