Folytatódik a bajnoki visszaszámlálás

Április 24-én pénteken elérkezünk az OTP Bank Liga 30. fordulójához, ellenfelünk ezúttal a Puskás Akadémia lesz. Hornyák Zsolt és csapata feltehetően azzal a céllal utaznak majd Zalaegerszegre, hogy visszavágjanak a két klub legutóbbi, Pancho Arénában játszott mérkőzése miatt.

Bár nem tűnik oly távolinak, a bajnokság 19. fordulójában csaptunk össze legutóbb a felcsúti egyesülettel, még február elején. Egy rendkívül szoros mérkőzésen, Mance 15. percben, büntetőből szerzett találatával sikerült elhoznunk három pontot a Puskástól.

 
Nagyszerű formában érkeznek hozzánk Szolnokiék, akik öt mérkőzés óta veretlenek és ezt a szériát szeretnék tovább gyarapítani. Legutóbb a Paksot sikerült 5-0 arányban legyőzniük és ebből tovább merítheti az erőt, az egyébként dobogóért harcoló alakulat.
Nekünk is nagy lelki erőt adhat, hogy sikerült pontot rabolnunk a Fehérvár FC otthonából a legutóbbi fordulóban és továbbra is tizenegy pont a különbség köztünk és a még kiesés ellen küzdő Kisvárda között. Két hete a hazai veretlenségünket megtörte a Ferencváros az utolsó pillanatokban, de kijelenthetjük, hogy a tavaszi szezonban nem győzni járnak a csapatok a ZTE Arénába.

A két egyesület összesen huszonegy tétmérkőzésen van túl. Ezek közül háromszor találkoztunk a Magyar Kupában, négy alkalommal a másodosztályban és tizennégy elsőosztályú bajnoki meccset vívtunk egymással. Az élvonalban hat alkalommal jött ki győztesen a Zalaegerszeg és négy döntetlen mellett, szintén négyszer tudott nyerni a Puskás Akadémia.

Mim Gergely első mérkőzésére készül korábbi klubja ellen, úgy, hogy március óta hivatalosan is a ZTE FC játékosa. Mim tizenhat éves korában csatlakozott a felcsúti csapathoz és további négy éven keresztül pallérozódott köreikben. A februári, egymás elleni találkozón, épp Geri volt az, aki kiharcolta a három pontot érő büntetőt.

„Összességében pozitívan tekinthetünk vissza az elmúlt időszakra, a válogatott szünet után volt két nagy arányú győzelmünk, egy szoros mérkőzésünk a Fradi ellen, ahol a második félidőben remekül játszottunk. Végül a Vidi ellen egy tipikus „x-es” meccsen hoztunk el egy pontot. Úgy érzem jó formában vagyok én is és a csapat is, a szezon végéig még képesek leszünk feljebb kúszni a tabellán.”

„A februári mérkőzésünkön nagyon fontos három pontot szereztünk Felcsúton. Szerintem az a meccs volt, ahol lendületet vett a csapat és az kitartott szinte egész tavasszal. Szeretnénk pénteken is folytatni a jó formát. Fegyelmezett taktikai játékkal, jó egyéni teljesítményekkel és a szurkolók segítségével megszerezhetjük a győzelmet hazai pályán.”

Péntek este 20:00 órától kiderül, hogy sikerül-e megszereznünk a harmadik hazai, NB I-es győzelmet a Puskás Akadémia FC ellen. A mérkőzésre jegyek továbbra is kaphatók elővételben, online a honlapon keresztül. Gyertek el minél többen a ZTE Arénába és szurkoljuk ki együtt a győzelmet!

MINDEN BELE, ZETE!