Kérjük szurkolóinkat, hogy a jövőben kizárólag sportszerűen buzdítsák csapatunkat!

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 200 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta klubunkat az Újpest elleni idegenbeli, illetve a Honvéd és a Fehérvár elleni hazai bajnoki mérkőzéseinken történt szurkolói megnyilvánulások miatt.

Az indoklás a szövetségi ellenőri jelentések alapján leírja, hogy szurkolóink a meccsek folyamán többször „cigányoztak”, és a másik csapatot és szurkolóit sértő, obszcén rigmusok hangzottak fel a találkozók alatt.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a jövőben mindenképpen mellőzzék a trágár, rasszista, cigányozó, gyűlölködő, az ellenfelet, a játékvezetőket vagy a szövetséget becsmérlő, sértő, megalázó rigmusokat, ugyanis ezek skandálásával klubunkat sújtják, és ezek megismétlődése esetén akár komolyabb szankciókat (stadionbezárás, pontlevonás) is alkalmazhat az illetékes testület.

Köztudott, hogy a FIFA és az UEFA kevés dolgot tart annyira fontosnak, mint a rasszizmus elleni kemény fellépést, hiszen a szélsőséges szurkolói magatartás lehet a legveszélyesebb a labdarúgás létére, népszerűségére, eladhatóságára nézve, ezért az MLSZ mint a fenti szervezetek tagja, szintén a legszigorúbban fog eljárni jövőben a rasszizmust megjelenítő szurkolók és az ő hangjukat megtűrő klubok ellen.

Minden jóérzésű, higgadtan gondolkodó és cselekvő zalai sportbarát nevében kérjük Önöket, hogy a továbbiakban - az eddigiekhez hasonlóan - sportszerűen, kulturált módon buzdítsák csapatunkat, és mindenképpen közösítsék ki maguk közül azokat a felelőtlen egyéneket, akik tudatosan vagy tudatlanul veszélyeztetni merik a ZTE FC presztízsét és sportszakmai eredményességét.

Köszönjük!