Küzdelmes mérkőzésen rendkívül fontos győzelmet aratott csapatunk a Kisvárda otthonában.

Csapatunk az OTP Bank Liga 30. fordulójában 815 néző előtt lépett pályára Kisvárdán. Együttesünk már hétfőn reggel elutazott a Zalaegerszegtől több mint 500 kilométerre fekvő kelet-magyarországi városba, ahol edzést is tartott Márton Gábor vezetőedző, aki sérülés miatt Stieber Zoltán, Matija Katanec, Zoran Lesjak és Hegedüs Olivér játékára nem számíthatott. A jelentős távolság ellenére több szurkolónk is elkísérte a csapatot Kisvárdára.

A diósgyőrihez hasonló ötvédős rendszerben kezdtek a mieink, a csatárposzton pedig a sérülése után most visszatérő Eric McWoods kapott lehetőséget.

A hazaiak kezdtek aktívabban, de igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani: a 8. percben Karaszjuk egy szöglet utáni kipattanót lőtt fölé, majd négy percre rá ismét ő próbálkozott távolról, de nem talált kaput. Válaszul a 25. minutumban McWoods rajtolt egy indításra, de a hazaiak kapusa tisztázni tudott, majd a 26.-ban Kocsis lövését blokkolták a védők.

A 42. percben nagy helyzetünk maradt ki: Babati jobb oldali beadása után a hosszún érkezett McWoods, fejese azonban kevéssel elkerülte a jobb alsó sarkot. A játékrész hátralevő része főként mezőnyjátékkal telt, gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a mérkőző felek.

A szünetben három helyen változtattunk, Barczi, Mitrovic és Bőle érkezett a pályára, és meg is élénkült a játékunk a fordulás után: az 50. percben Bedi esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, Iványi játékvezető azonban továbbot intett, majd Babati jobb oldali beadását szerezte meg előrevetődve Dombó.

A 64. percben érkezett a pályára Bobál Gergely, aki egy szép lefordulás után rögtön helyzetbe is került, de Melnyik az utolsó pillanatban nagyot mentett. Egy percre rá Radó bal felsőbe tartó lövését fejelte ki Ene. A 68. percben egy hazai kontra után Kovácsréti került helyzetbe, de a bal alsó mellé lőtt.

A 71. minutumban Bőle jobb oldalról leadott lövését lábbal védte a hazai hálóőr, majd az utolsó tíz perchez érve jogosan büntetőhöz jutottunk: Radót buktatta Dombó, a megítélt tizenegyest gólkirály-jelöltünk a kapu bal oldalába lőtte (0-1)!

A hátralevő játékidőben és az ötperces hosszabbításban stabilan védekeztünk, sőt Bollának még helyzete is volt a várdai kapu előtt. Csapatunk nagy küzdelemben rendkívül fontos győzelmet aratott, ami óriási lépés a bennmaradás felé, hiszen jelenleg - a 7. helyen állva - hét ponttal előzzük a később pályára lépő DVSC-t. Folytatás pénteken, hazai pályán a Honvéd ellen.

Kisvárda - ZTE FC 0-1 (0-0)
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Ene, Rubus, Protic (Baranyai, 77.) - Lucas, Karaszjuk - Sassá (Jelena, 66.), Cukalasz (Tischler, 77.), Kovácsréti (Hej, 87.) - Viana
ZTE FC: Demjén - Bolla, Bobál D., Szépe, Bedi, Tamás K. - Babati (Bobál G., 64.), Kocsis (Barczi, 46.), Katelaris (Mitrovic, 46.), Radó - McWoods (Bőle, 46.)
Gólszerző: Radó (83.-büntetőből)
Sárga lap: Viana (45+1.), Ene (49.), Karaszjuk (71.), Dombó (82.) ill. Katelaris (16.)
Piros lap: Bodnár L. (45+1., a kispadról)

(fotó: kisvardafc.hu)