Egy ponttal távozunk Felcsútról

Vasárnap délután az OTP Bank Liga 14. fordulójában Felcsútra látogattunk a Puskás Akadémiához.

Az első félidő kezdetén, a hazai csapat alakított ki egy nagyobb helyzetet, amikor a 7. percben Gera előtt adódott egy óriási lehetőség, amit fölé bombázott, de végül les miatt visszafújták a szituációt. Rá két percre a mieink kontráztak, Lesjak hatalmas labdát adott Skribeknek, aki éles szögből közelről a kapusba lőtte a labdát. 

Ezt követően a 18.percben adódott ismét egy komolyabb helyzetünk, amikor Bedinek lövését tornázta szögletre a hazaiak kapusa. Ezt követően Skribek Alen végzett el szögletet, Kálnoki-Kis fejese pedig nem sokkal ment felé.

Az első félidőben stabilan játszottunk, több helyzetet alakítottunk ki és többet birtokoltuk a labdát. Az utolsó percekben is közel kerültünk a vezetés megszerzéséhez, azonban mégsem sikerült magunkhoz ragadni, így 0-0-as döntetlennél fújta le a játékvezető az első játékrészt. 

A második félidő kezdeti perceiben Plsek elé került a labda, aki azt az alsó sarokba gurította, így Demjén hiába vetődött, már nem érhette el azt. Ezzel a Puskás Akadémia meglepetésszerűen megszerezte a vezetést. (1-0)

A hazai gólt követő húsz percben egyik oldalon sem alakult ki veszélyes helyzet.

A 78. percben Lesjak gyönyörű beadását Zimonyi fejelte kapura. A hazai hálóőr elképesztő védést mutatott be - az ellenkező irányba mozdult, de a lábával ki tudta védeni a labdát. 

Rá hét percre Németh és Zimonyi is jó helyzetben kaphatták volna a játékszert, azonban les miatt a helyzetet visszafújták. 

A 90. percben a hazaiak eldönthették volna a mérkőzést, de Baluta tiszta lövőhelyzetből főlé lőtte a ziccert. 

A négy perces hosszabbítás 3. percében az egerszegi srácokhoz került a labda, Skribek ugratta ki Zimonyit, aki higgadtan kivárt egy ütemet, ezzel elfektetve a kapust, majd begurította a labdát. Ezzel megszerezeve az első vendég gólt, amellyel ki is egyenlítette a mérkőzést. (1-1)

Az utolsó másodpercekben még benne volt a győzelem lehetősége a zalai fiúk lábában, ugyanis 25 méterről végezhettünk szabadrugást. Koszta egyből kapura is lőtt, a hazai kapus hárítani tudott, a kipattanót begyűjtöttük és ismét Kosztához került a labda, aki viszont a mérkőzés utolsó mozdulataként mellé rúgta. Ezzel a mérkőzést le is fújta a játékvezető. 

Az első félidőben egyértelműen jobban játszottunk, viszont a második félidő elején váratlanul bekapott gól után már csak futni tudtunk az eredmény után, a hajrában azonban sikerült pontot menteni. Jövő héten a Debrecen vár ránk a ZTE Arénában!

Hajrá, Zete!

 

Edzői értékelés:

Ferenczi István: Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, nagyon jól futballoztunk az első félidőben. Sokszor ott voltunk a Puskás tizenhatosánál és a térfelükön többet birtokoltuk a labdát, csak a befejezésekkel adódtak gondok. A második játékrész elején hátrányba kerültünk és ebben a 10-12 percben a Puskás nagyon jól focizott, mi pedig próbáltunk menni az eredmény után. A hazaiaknak is volt 2-3 nagy helyzete, amivel lezárhatta volna a mérkőzést, de átvészeltük ezeket. A csapat erejét mutatja, hogy nem adtuk fel, először a hazai kapus óriási bravúrral védett Zimonyi fejesénél, de végül sikerült egyenlítenünk. Azt kell mondanom, hogy a meccs összképe alapján igazságosnak mondható a döntetlen.

Összeállítások: 

Puskás Akadémia FC: Markek - Szolnoki, Stronati, Nunes, Spandier - van Nieff, Plsek (87' Favorov) - Gera (45' Slagveer), Puljic (46' Baluta), Komáromi (66' Géresi) - Kozák (66' Corbu)

ZTE FC: Demjén - Bedi, Kálnoki-Kis, Serafimov, Lesjak - Halilovic (82' Németh), Sankovic - Skribek, Spoljaric (60' Tajti), Meshack (52' Zimonyi) - Koszta