Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy ETO FC Győr – ZTE FC párosítás olyan mérkőzés, mely az első osztályban is csemegének számítana. A két patinás, egykori bajnokcsapat 75-ször csapott össze az NBI-ben, közel 50%-os mérleggel. Mindkét gárda múltjához, hagyományaihoz, eredményeihez méltatlan a másodosztály, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy eközben az NBI-ben – a legcsekélyebb bántó szándék nélkül említve...

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy ETO FC Győr – ZTE FC párosítás olyan mérkőzés, mely az első osztályban is csemegének számítana. A két patinás, egykori bajnokcsapat 75-ször csapott össze az NBI-ben, közel 50%-os mérleggel. Mindkét gárda múltjához, hagyományaihoz, eredményeihez méltatlan a másodosztály, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy eközben az NBI-ben – a legcsekélyebb bántó szándék nélkül említve – egymásnak adja a kilincset a Gyirmót, a Balmazújváros, a Kisvárda, a Mezőkövesd… Az élvonalba viszont másodosztályú győzelmeken át vezet út, így jelenleg az ETO és a ZTE útja keresztezi egymást. Az idei rajt ellentétesen sikerült a két csapatnak, a ZTE FC idegenben győzött, majd otthon vesztett pontokat, a Győr otthon kapott ki, majd idegenben nyert fölényesen. A mai összecsapás tehát – amellett, hogy rendkívül fontos pontok találnak gazdára – igazi presztízscsemege, melyre várhatóan sok egerszegi szurkoló elkíséri majd a Zetét.

A felkészülésről és az esélyekről Nagy Tamást, a ZTE FC vezetőedzőjét kérdeztük.
- A legjobb összeállításban tudod pályára küldeni a csapatot, vagy vannak sérültek?
- Van egy keretem, melyben minden játékosom fontos, de bármennyire szeretném is, nem tudok mindenkit szerepeltetni ezen a hétvégén sem. Madarász sérülése valóban jelent gondot, de az egészséges játékosok közül a taktikai és más fontos szempontokat figyelembe véve fogom kijelölni a kezdő tizenegyet.
- Lesjak szerepet kap már a mérkőzésen?
- Zoran várhatóan a csapatban lesz.
- Sikerült a szintén sok új játékost igazoló ETO-t valamelyest feltérképezni?
- Mint már említettem más előzetesben, mindenki nyitott könyv a másik számára, mert mindenkinek a meccseiről folyamatosan gyűjthetők az infók egy elemzőrendszer segítségével. Hozzáteszem, hogy még mindig kevés forduló ment le ahhoz, hogy pontos képet kapjunk, de amit tudtunk azt felhasználtuk, így bízom benne, hogy kellően fel is tudtunk készülni.
- Stabil kezdőcsapat kialakítására törekszel, vagy az összeállításnál is próbálsz az ellenfél számára meglepetést tartogatni?
- A stabilitás kialakítása jelenthet előnyt, de időnként vannak olyan objektív tényezők, ami miatt változtatni kell, ezzel együtt nem vagyok híve a játékosok folyamatos cserélgetésének. Szerencsés esetben van hat–hét alapember, aki köré építhetsz, ennek körvonalai már érzékelhetőek, láthatóak. Ám még egyszer mondom, nekem minden játékosom fontos, ezért is kommunikálok
folyamatosan velük, hogy tudják, bármikor a pályán találhatják magukat és akkor tudniuk kell jól teljesíteni.


A mérkőzés vasárnap este 19 órakor kezdődik Győrött. Hajrá ZTE!