A hosszabbításban mentett pontot második számú csapatunk

Az NB III. Észak-Nyugati csoportjának tizenharmadik fordulójában Felcsútra látogatott Koller Zoltán legénysége, a Puskás Akadémia FC II. vendégei voltak vasárnap késő délelőtt.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte lendületesebben, az első veszélyes helyzet a hatodik percben alakult ki: Dusinszki labdája találta meg Magasföldit, akinek lövését Sinkó fogta magabiztosan.

A 8. percben Ominger kapott pontos passzt Dusinszkitől, azonban nem találta el a kaput.

Két perccel később ismét Dusinszki és Magasföldi összjátékából alakult ki lehetőség, utóbbi került kapu elé és továbbította a játékszert a jobb alsóba. (1-0)

A 18. percben újra a vendégek csapatkapitánya villant, Kirillo jobb oldali beadását lőtte nagy erővel a jobb felső sarokba, ezzel megszerezve saját, és csapata második találatát. (2-0)

Négy percre rá megfogyatkoztak a hazaiak, miután Yablonskyi szabálytalankodott Sinkóval szemben, a játékvezető pedig felmutatta neki a második sárga lapot.

A 33. percben Magasföldi ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, így büntetővel következhetett a Puskás Akadémia II. csapata. Dusinszki állt a labda mögé, Sinkó azonban jól érezte az irányt és hárított.

A rendes játékidő hosszabbításának második percében Korógyi végezhetett el szabadrúgást jobbról, gyönyörű ívben tekert a hosszú sarokba. (2-1)

Egygólos felcsúti előnnyel fordultak a csapatok a szünetben.

A második játékrészben főként védekeztek a hazaiak, a jól szervezett védelmet nehezen tudta feltörni együttesünk.

A 48. percben Korógyi volt veszélyes ismét, fejese nem sokkal tévesztette el Gazdag kapuját.

Ezután főként a mezőnyben zajlott a mérkőzés, nagyobb lehetőség egyik oldalon sem alakult ki.

A 72. percben kontratámadásból érkezett a kapu elé Pyshchur, fejesét Sinkó védte.

Két minutummal később Pyshchur cselezte magát helyzetbe, lövése kifelé pattant a kapufáról.

A 88. percben Ominger előtt adódott lehetőség, labdája az üres kapu mellett hagyta el a játékteret.

A hosszabbítás utolsó percében kék-fehér szöglet következett, melynél Sinkó is feljött a hazai kapu elé. A labdát sikerült kimenteni, a kipattanót Dóczi emelte vissza tökéletes ívben, Mulasics a bal alsó sarokba lőtt, ezzel fontos pontot mentve csapatunknak. (2-2)

 

A következő fordulóban ismét hazai pályán bizonyíthatnak fiataljaink. November 5-én, vasárnap 11 órakor a Gyirmót FC Győr II. együttesét fogadják.

 

Puskás Akadémia FC II. – ZTE FC II. 2-2 (2-1)

Puskás Akadémia FC II.: Gazdag, Umathum, Fodor, Magasföldi (60’ Pyshchur), Janyickij, Ominger, Yablonskyi, Posztobányi, Makara, Vajda, Dusinszki (71’ Markgráf).

ZTE FC II.: Sinkó, Deme (81’ Wolf), Dóczi, Király, Boros (77’ Varga), Kapus, Korógyi, Lengyel, Balabás (81’ Dobos), Kozári, Baloteli (46’ Mulasics).

 

Fotó forrása: Puskás Akadémia