Igazságos döntetlen született a lányoknál

Női együttesünk szombat délután napsütéses időben lépett pályára az NB II Nyugati csoportjának 16. fordulójában. Pergelné Kalamár Andrea csapatának ellenfele ezúttal az Airnergy FC volt, akik a mérkőzést megelőzőleg csupán egy ponttal voltak tőlünk lemaradva a tabellán.

A találkozót a vendégek kezdték jobban és egy távoli lövésnek köszönhetően megszerezték a vezetést a hetedik percben. Király Ramóna lövése kissé erőtlen volt, ennek ellenére Kiss Emíliának nem sikerült hárítania. (0-1)

A kapott gól után rendezni tudtuk sorainkat és sok támadást kialakítottunk, lövésig azonban nem jutottunk el.

A 18. percben Hetyei Csenge harciasan indult el a szélen, de beadását Vitusz Nikoletta nem tudta jól eltalálni. 

Nem sokkal később a vendégek ismételten egy távoli lövéssel veszélyeztettek, ami épphogy csak elkerülte kapunkat.

A találkozó 30. percében aztán megtört a jég és egy szögletet követően sikerült az egyenlítés. Kisebb káosz uralkodott az ellenfél kapuja előtt, aminek következtében Nagy Bianka tudta végül a hálóba juttatni a játékszert. (1-1)
Nem sokkal az egyenlítésünk után Tóth Krisztina szerzett labdát az ellenfél térfelén, azonban nem sikerült kaput találnia.

Az első félidő végéhez közeledve Harsányi Andrea ugratta ki Varga Barbarát, aki technikai képességeit kihasználva az alapvonal felé cselezett, de Csákány Fanni hárítani tudta a trükkök után leadott, veszélyes lövést.

A második játékrészt Harsányi ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Ezúttal a tizenhatoson belülről tüzelt, lövése azonban a felső lécen csattant.

Pár perccel később Hetyei Csenge előtt adódott egy lehetőség, a ziccert azonban ő sem tudta értékesíteni.

A sok helyzetünk ellenére az Airnergy csapatának sikerült megszereznie a mérkőzés harmadik találatát. Szinte teljesen lemásolták az első góljukat, egy újabb távoli lövés érkezett a hálóőrünk felé, aki ezúttal nem jól mérte fel a szituációt. (1-2)

A 67. percben ismételten Harsányi próbálkozott, aki egyértelműen a mieink legveszélyesebb játékosa volt. Sokadik alkalommal jutott lövésig, kettejük csatáját azonban nagy bravúrral a vendégek kapusa nyerte.

A meccs második fele kevés helyzetet hozott, kisebb szabálytalanságok tördelték a játékot. Veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél és több ígéretes támadást építettünk fel, amiből aztán igazán nagy ziccer sajnos nem alakult ki végül.

A mérkőzés végéhez közeledve Hetyei iramodott meg a szélen, de a középen érkezőktől mindenki lemaradt a jó ütemű beadásról.

A 90+1. percben viszont jött a dráma. A támadójátékban mutatott fölényünk végül eredményt hozott és az utolsó pillanatban Szegedi Anita ballábas lövésének köszönhetően másodszor is sikerült az egyenlítés.
A mérkőzés végeredménye ZTE – Airnergy FC, 2-2.

Összeállítások:

ZTE FC:
1 Kiss – 2 Nagy – 6 Hetyei – 7 Tóth (51’ Szegedi) – 8 Simon – 10 Hannig – 17 Varga (75’ Tollár) – 19 Kopcsándi – 21 Harsányi – 22 Vitusz (75’ Király) – 27 Mezőfi

Airnergy FC:
21 Csákány – 2 Jósvai – 3 Horváth – 4 Herczik – 5 Bor – 8 Galambos (67’ Drexler) – 9 Király – 10 Petőfi – 11 Terhes – 13 Blayer (46’ Kolarik) – 16 Pavlik

 

Pergelné Kalamár Andrea, vezetőedző értékelése:
„Gratulálok a lányoknak, küzdőszellemből jelesre vizsgáztak. Igazságos döntetlen született a két csapat között, megérdemeltük az egy pontot.”