Az NB III. Észak-nyugati csoportjának 14. fordulójában a Gyirmót FC Győr II. csapatát látta vendégül Koller Zoltán legénysége vasárnap délelőtt. 

A vendégek ebben a szezonban jól szerepelnek a bajnokságban, azonban a tavalyi bajnoki kiírásban sikerült megtartani ellenük hazai pályán a három pontot.

A találkozót megelőzően nagy mennyiségű csapadék hullott le, a kezdősípszó viszont már napsütésben hangozhatott el.

A mérkőzés második percében már Baloteli került helyzetbe, szélsőnk azonban kihagyta a lehetősé

A 20. percben Csöngei Balázsnek sikerült középre cseleznie magát, lövését Király Marcell tudta blokkolni.

Egy perccel később ziccerbe kerültek a vendégek egy kiugratást követően, Köcse Bence viszont bravúrral hárította a lövést. 

A mérkőzés 24. percében Mulasics Dániel veszélyeztetett a tizenhatosról, lövése azonban nem talált kaput.

Négy perccel később a vendégeknek sikerült a hálóba jutattnia a játékszert, azonban a partjezlő leshelyzetet jelzett. 

Az első félidő utolsó percében megszületett a mérkőzés első találata, méghozzá vendég oldalon, Erdei Milán révén. (0-1)

Vendég vezetéssel vonultak tehát a csapatok a szünetre.

A második játékrészre mondhatni jól cserélt Koller Zoltán, kezdeményezőbb játék alakult ki. 

A 49. percben Kapus Barnabás talált be a kapuba, ezúttal azonban nekünk szólt a lesért járó sípszó. 

A 70. percben Ominger Bence próbálkozott egy lövéssel, ezzel különösebb veszélyt viszont nem tudott jelenteni a kapunkra.

Nyolc percre rá a tizenhatos vonalánál Kapus Barnabás ellen szabálytalankodtak a vendégek. A szabadrúgást Boros Zsombor végezte el, lövése azonban jócskán kapu fölé ment.

A mérkőzés hajrájában futottunk az egyenlítést jelentő gól után, és több lehetőséget is sikerült kialakítanunk.

A 87. percben Varga László egyéni megvillanását követően Györe Levente veszélyeztetett, a gólszerzés azonban nem sikerült.

Nyolc perccel később Wolf Gergő indult meg lendületesen a szélen, de lövését Kocsis Hunor védeni tudta.

A végén aztán jött a várva várt csattanó: a hosszabbítás utolsó percében az előrehúzódó Dóczi Krisztián szerzett labdát a szélen. Csapatkapitányunk beadását Király Marcell tűzte kapura, ám a vendégek védője kézzel ért bele az életerős lövésbe.

A játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, Boros Zsombor pedig nem hibázott. (1-1)

 

Edzői értékelés:

 

Koller Zoltán: „Az első félidőben gyámoltalanok voltunk, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Elégedetlen voltam néhány teljesítménnyel. Kaptunk egy olyan gólt, amilyet eddig még nem láttam, pedig elég sokáig futballoztam és régóta vagyok edző is. A bíró belefújt a mérkőzésbe, ezért a mi játékosaink és a partjelző is megállt, és egyébként szerintem ez les is volt. Ez a találat döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását, mert a második félidőre egy teljesen más mentalítással jöttünk ki a pályára. Tulajdonképpen domináltuk a meccset, de csak a végén tudtunk egyenlíteni. Összességében az első félidő alapján azt mondhatnám, hogy reális az eredmény. De ha nem lett volna ez a hiba az első félidőben, –ami nem a mi hibánk volt- akkor úgy gondolom, hogy meg tudtuk volna nyerni a meccset”

 

 

NB III.-as csapatunk jövő hét vasárnap, 13 órakor a Bicskei TC ellen fog megmérkőzni, idegenben.

 

ZTE FC II: Köcse, Deme, Dóczi, Király, Boros, Kapus (78’ Wolf), Bodrogi, Mulasics (69’ Varga), Lengyel (46’ Györe), Balabás (46’ Dobos), Baloteli (78’ Molnár)

 

Gyirmót FC Győr II: Kocsis, Rozs, Szabó (78’ Farkas), Csöngei (89’ Peisser), Szűcs (78’ Németh), Lázár, Major, Tóth, Erdei (89’ Süveges), Ominger (89’ Reizer), Somogyi