Izgalmas döntetlent játszottak a fővárosiakkal, fiataljaink

Ezúttal a Budaörs együttesével csapott össze az NB III Észak-Nyugati bajnokságában szereplő együttesünk, akikkel egy izgalmas mérkőzést játszottak Koller Zoltán növendékei

A találkozót vasárnap délelőtt rendezték, a kezdő tizenegyünkben ezúttal sem volt egyetlen visszajátszó sem. A keretből csupán csapatkapitányunk, Dóczi Krisztián rendelkezett jelentős tapasztalattal, mellette pedig ismételten a tehetséges, ám rutintalannak mondható fiatalok mutathatták meg képességeiket.

A mérkőzés 12. percében csapatunk pontrúgást harcolt ki, amit Mulasics Dániel végzett el. A támadó beadását kifejelték a Budaörs védői, de a felszabadítást Zsiga Patrik remekül vette át és védhetetlenül lőtt a kapu jobb sarkába. (1-0)

A vezető találat megszerzése után a vendégek több lehetőséget is kialakítottak, azonban a helyzetek vagy nem találtak kaput, vagy Köcse Bencének sikerült hárítania azokat.

A találkozó 23. percében Balotelinek köszönhetően végezhettünk el egy szögletet. A sarokrúgást Wolf Gergő ívelte be, aki az egész mérkőzés folyamán a tőle idegen balhátvéd pozícióban játszott, de remekül oldotta meg azt. A pontrúgás végül csapatunk legmagasabb tagját, Kámi Beliánt találta meg, aki a kapu mellé bólintott.

Nem sokkal később a Budaörs óriási kapufát lőtt, a következő helyzetük befejezésekor aztán ismét a felső lécen csattant a játékszer.

A második félidőben is rengeteg helyzetet dolgoztak ki a vendégek, a nagy áttörés azonban váratott magára.

Végül a mérkőzés 73. percében egy mintaszerű támadás után Murai Sándor Márk révén sikerült az egyenlítés a fővárosi csapatnak. (1-1)

Ezután a figyelem sajnos nem a játékra, hanem Köcse Bence sérülésére irányult. Kapusunk egy ütközés után került játékra alkalmatlan állapotba, akihez végül mentőt hívtak. Mivel vezetőedzőnk már elhasználta az összes cserelehetőséget, ezért az utolsó percekben egy mezőnyjátékos, Dobos Benedek vállalta magára a kapus szerepét.

A meccs végéhez közeledve egy kontratámadásból Varga László került ziccerbe, aki túl hosszan vette át a játékszert, és nem sikerült lövéssel zárnia az akciót. Ezzel lehetőségünk adódott arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, de végül döntetlennel ért véget a találkozó. Szép játékkal sikerült egy pontot itthon tartani a tabella ötödik helyét elfoglaló csapat ellen, a végeredmény ZTE FC II. - Budaörs, 1-1.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Koller Zoltán: „Úgy gondolom, hogy értékes pontot szereztünk, hiszen nagy különbség volt rutinban a két csapat között. Mi vagyunk a legfiatalabb társaság, a Budaörs pedig nem véletlenül verte meg tavasszal a Tatabányát és a Veszprémet is, vagyis a bajnokság két legjobb csapatát. Kevesebbet volt nálunk a labda, végig az ellenfelünk irányított, ennek ellenére a győzelmet is megszerezhettük volna. Mivel az ellenfélnek is voltak óriási helyzetei, úgy gondolom a döntetlennel is elégedettek lehetünk. Ezen a meccsen kiadtunk magunkból mindent, ennél többre jelen pillanatban nem vagyunk képesek, egy ilyen ellenféllel szemben.”

Vezetőedzőnk a következő információkkal szolgált Köcse Bence állapotáról:

„Altatás alatt helyrehozták a vállát, de lesz még orvosi vizsgálata. Az első diagnózis szerint szakadás nem történt, de azt sem sikerült kizárni. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy 6-8 hét múlva fogja tudni elkezdeni az edzéseket.”

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

ZTE FC II: 1 Köcse – 6 Zsiga (66’ Balabás) – 7 Dóczi – 14 Wolf – 15 Bodrogi – 16 Kozári – 18 Mulasics (80’ Dobos) – 19 Lengyel (80’ Király) – 23 Molnár – 25 Baloteli (43’ Varga) – 26 Kámi

Budaörs: 1 Schrenk – 2 Budai (61’ Szécsi) – 3 Lami – 4 Szamosi – 5 Tányéros – 6 Ferkel (46’ Birtalan) – 7 Fekete – 8 Horváth (93’ Khiesz) – 9 Gula – 10 Sajbán – 11 Váradi (46’ Murai)