Beharangozó: Paksi FC – ZTE FC

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában Paksra látogatnak kedvenceink.

Az előző játéknapon szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk a közvetlen rivális Budapest Honvéd gárdájától. Az első félidőben zártan védekezett együttesünk és borítékolható volt, hogy egy tipikus egygólos összecsapás van kibontakozóban. Egy védelmi megingásunkat Nagy Dominik révén kihasználták a vörös-feketék és hiába jutottunk el többször is lehetőségekig, nem sikerült bevennünk Tujvel kapuját.  

A paksiak Miskolcon vendégeskedtek és Hahn János vezérletével négyet gurítottak a diósgyőriek hálójába. A remek eredménnyel a zöld-fehérek egészen a tabella negyedik helyezésére léptek előre.  

A Tolna megyeiekkel vívott legutóbbi találkozónk bátran kijelenthető, hogy a szezon talán legizgalmasabb mérkőzése volt a nézők perspektívájából. A párharc 4-4-es döntetlennel zárult a ZTE Arénában. A gólgyártást Szépe János kezdte, majd az első félidő vége előtt fordítani tudtak a vendégek. A második játékrész legelején jött az egyenlítésünk, a tavasszal ihletett formában futballozó Artem Favorov révén. A 73. minutumban egy véleményes szituációt követően ismét vezetést szerezett Bognár György legénysége, de itt sem kellett sokat várni a válaszra, a frissen beálló Babati Benjamin érkezett Szánthó Regő beadására és lőtt a léc alá. Az utolsó percekben azt gondolhattuk, hogy Könyves Norbert gyönyörű befejezése győzelmet ér majd, azonban a hosszabbításban érkezett Papp Kristóf, aki közvetlen közelről, a kapunkba tessékelte a labdát.

 

Az utolsó párharcunk összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=eZrTPMy5FoQ

 

Edzői várakozás

Waltner Róbert: Sajnos rosszul jöttünk ki az utolsó mérkőzésből, egy döntetlent mindenképp megérdemeltünk volna. Most igyekszünk Pakson javítani és egyértelműen győzelemre fogunk játszani.