Vereség a MOL Fehérvár ellen

Az OTP Bank Liga tizenkettedik fordulójában Székesfehérvárra látogatott csapatunk.

A vasárnap délutáni mérkőzést a Fehérvár csapata kezdte meg dinamikusabban, a 14. perc elején már náluk alakult ki helyzet: Petrjak épphogy be tudta adni, a labda azonban elszállt az érkezők előtt. A fehérvári csapat beszorított minket a kapunk elé, a 17. percben pedig megtörte a jeget, amikor Kodro messziről bombázott, megszerezve a vezetést saját csapatának. (1-0)

Rá három percre Babati beadását a Fehérvár védői majdnem öngólra váltották, de a hazai hálóőr vetődve védett.

Túl a félidő felén, a játék képe nem sokat változott, továbbra is inkább a hazai csapat játszott kezdeményezőbben.

A 37. percben egy gyors ellentámadást vezetett a fehérvári csapat, aminek a végén Petrjak egy csel után pontosan lőtt a hosszú sarokra, megduplázva ezzel a hazai előnyt. (2-0)

Az első félidőben a Fehérvár uralta a játékot, keveset hibázott, és két gólos előnyre tett szert.

Három helyen is változtatott a szünetben vezetőedzőnk, gyakorlatilag majdnem a teljes támadósort lecserélve, ezzel bízva a játék képének megváltoztatásában.

Az 51. percben jött egy egerszegi helyzet, amikor Lesjak fejelt mellé. Két perccel később, az 53. perc legvégén egy eladott labdából támadást vezetett a Fehérvár és Dárdai megszerezte a hazai csapat harmadik gólját. (3-0)

Rá pár percre kis híján egy újabb gól kapott csapatunk, a fehérvári támadás végén azonban Kodro mellé fejelt.

A harmadik gól követően csapatunk nagyobb támadó szellemről tett tanúbizonyságot, ám a Fehérvár védelmének feltörése nem sikerült.  A 70. percben közel kerültünk a szépítő gól megszerzéséhez, a középpályán szereztünk labdát, viszont a kapu előtt Zimonyi nem került jó helyzetbe, majd Spoljaric próbálkozott, de kivágták a lövését. Ezt követően a 91. percben adódott hasonló lehetőségünk, aminek végül dupla kapufa lett a végeredménye.

A MOL Fehérvár együttese három gólt és ezáltal három pontot szerzett, míg csapatunk gól és pont nélkül távozott a bajnokesélyes otthonából. A válogatott szünetet követően, számunkra a ZTE Arénában folytatódik a OTP Bank Liga, amikor is a Mezőkövesd Zsóry csapatát fogadjuk.

Waltner Róbert: Nem volt egyszerű mérkőzés, minőségi játékot mutatott be a Fehérvár, a minőségi labdarúgóival. A valós tudásunkat nem mutattuk meg az első félidőben, elég kishitűen játszottunk, főleg a támadóharmadban. A második játékrész azért jobb volt, azt kértem a félidőben, hogy játszunk bátrabban és több legyen a labda nélküli mozgás, volt is két nagy helyzetünk. Sajnos nem sikerült megtörni azt a negatív szériát, hogy az NB I-be visszakerülésünk óta nem sikerült nyerni a Vidi ellen, remélem ez majd a jövőben sikerülni fog. Nem vagyok elégedett vagyok, mert nem sikerült ma kihozni azt, ami a csapatban benne van.

 

Összeállítások:

MOL Fehérvár FC:  Kovács – Nego, Rus, Stopira, Heister – Bamgboye (61’ Fiola), Szendrei (72’ Nikolic), Makarenko, Petrjak – Kodro (88' Zivzivadze), Dárdai (88' Jallow)

ZTE FC: Demjén – Bedi, Kálnoki-Kis (66’ Bobál), Serafimov, Lesjak – Halilovic (46’ Gergényi) , Spoljaric (75' Meshack), Sankovic – Babati (46’ Milovanovikj), Koszta, Skribek (46’ Zimonyi)

 

kép: MOL Fehérvár FC