Két veretlen csapat találkozik a 21. forduló nyitányán

A mi mérkőzésünkkel kezdődik meg az OTP Bank Liga következő fordulója, péntek este a Paks otthonába látogatunk. Büszkén jelenthetjük ki, hogy az első helyért küzdő Paks és Ferencváros mellett, csak a Zalaegerszeg tudott veretlen maradni februárban, három fordulót követően.

Következő ellenfelünk a tabella élén vár minket és számíthatunk rá, hogy mindent megtesznek majd, hogy ott is maradjanak. A Bognár György vezette paksi csapat százszázalékos mérleggel kezdte meg az új évet és mindössze egy gólt kaptak az elmúlt három forduló alatt.

A Mezőkövesd elleni döntetlennel sikerült megőriznünk a hat pontos távolságot köztünk és a minket üldöző egyesület között, ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a szezon végén a kiesést jelentő vonal felett maradjunk.

A legutóbbi öt Pakssal való találkozásaink egy kivétellel, rendre gólgazdag kilencven percet hoztak. A tavalyi évben zajlott három összecsapásból összesen egy pontot tudtunk kimenteni. Ezúttal rendkívül jó formában küzdhetünk meg az éllovassal és talán javíthatunk a két klub közötti mérlegen.

Sajbán Máté jó értékessel zárt és végig játszotta a hétvégi Mezőkövesd elleni meccset. Máté számára különleges lehet a következő forduló, hiszen ő tavaly nyáron épp Paksról érkezett hozzánk, ahol több mint százszor lépett pályára az NB I-ben.

„Örömmel térek vissza, szeretek a paksi stadionban játszani, habár ellenfélként most először léphetek pályára ott. Az ott töltött idő alatt mindenkivel jó kapcsolatot ápoltam, ezért jó lesz újra találkozni a játékosokkal és stábtagokkal. Ettől függetlenül nem lesz más érzés ellenük játszani, a lefújásig csak a győzelem számít.”

„Nehéz mérkőzés lesz, hisz ebben a szezonban még veretlenek hazai pályán és nagyon kevés gólt kaptak. Mi is jól kezdtük a tavaszt, jó formában várjuk a találkozót és a pontszerzéshez valószínűleg a legfontosabb összetevő az lesz, hogy kapott gól nélkül zárjunk.”

Február 16-án, péntek este 20:00 órai kezdéssel tehát idegenben mérkőzünk meg a listavezető együttessel. A cél tovább folytatni a veretlen szériát és pontot rabolni a zöld mezesektől.


Mindent bele, Zete!