Péntek este a ZTE Arénában búcsúztatjuk a 2022/23-as idényt

Mozgalmas szezon áll mögöttünk, megannyi emlékezetes pillanattal, mostanra pedig elérkeztünk a 2022/23-as évad zárómérkőzéséhez. Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Paksi FC együttesét látjuk vendégül a ZTE Arénában. 

A tolnaiak szoros versenybe kerültek a szezon végére, jelenleg matematikailag a DVSC és a Puskás Akadémia csapatával versenyeznek az előkelő harmadik helyért. A mérkőzések során eddig negyvennyolc pontot gyűjöttek össze, ami tizennégy győzelmet, hat döntetlent és tizenkét vereséget jelent számukra. A Bognár György vezette csapat ez előző fordulóban a Puskás Akadémia együttesét látta vendégül, ahol 0-2-es vereséget szenvedtek a felcsútiakkal szemben. 

Zalai csapatunk mozgalmas hónapot zár pénteken, hiszen három bajnoki mellett, a kupadöntőt is ebben a hónapban játszottuk. Mi az előző fordulóban a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár csapatához látogattunk, ahol a hazai csapatnak sikerült kiharcolnia a három pontot. 

A Paks együttesével kétszer vettük fel a küzdelmet a szezon során, mindkét alkalommal az éppen hazai környezetben játszó együttes jött ki győztesen a küzdelemből: a tizenegyedik fordulóban mi, míg a huszonkettedikben a tolnai csapat örülhetett hazai pályán. 

Boér Gábor: "Májusban két fontos részcélt is elért a csapat a kupagyőzelemmel, valamint a bent maradással, ám az utóbbi két összecsapás nem úgy sikerült az eredmények tekintetében, ahogy elterveztük. Szeretnénk javítani és jó játékkal búcsúzni közönségünktől, akik az egész szezon során bíztatták a csapatot. Kellemetlen stílusú ellenfél vár ránk, remek támadókkal, elég csak a góllövőlista vezetőjét, Varga Barnabást megemlítenem. A paksi csapat a dobogós helyért is küzd, így nehéz mérkőzésre számítok, de a célunk egyértelmű, szeretnénk győzelemmel zárni a szezont hazai környezetben."

Sérülés miatt Bojan Sankovicsra, Kálnoki-Kis Dávidra és Gergényi Bencére sem számíthat az edzői stáb a szezonzáró találkozón.

Az eredeti terveink szerint, az utolsó bajnoki mérkőzést követően szerettük volna a kupasikert is megünnepelni a Zalaegerszegen, ám a péntek, késő esti időpontra kiírt találkozó sokak számára nem megfelelő, így a klub azt a döntést hozta, hogy július közepén, a Zete Fieszta keretén belül szervez ünnepséget a kupagyőztes csapatnak. A Zete Fieszta szervezése folyamatban van, a részletekről pedig hamarosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

 

Gyertek és szurkoljatok velünk a szezon utolsó mérkőzésén! A jegyek a péntek esti mérkőzésre megvásárlhatók online ITT, illetve sszemélyesen a Zete Shopban, nyitvatartási időben. 

Hajrá, Zete!

 

Információk a mérkőzésről:

A mérkőzés kezdete: 20:30

Kapunyitás: 19:30

Jegypénztárak nyitása: 18:30

Zete Shop nyitvatartás: 14:00-20:30