Néhány mondat a hétvégi jubilánsoktól

A Paks elleni mérkőzést megelőzően több játékosunkat is köszöntötte a klub a vezetősége, négyük esetében a bűvös szám ezúttal az ötven volt. Ketten a ZTE színeiben, ketten pedig az élvonalban ünnepelhettek ötvenedik szereplést a közelmúltban.

GRUBER ZSOMBOR rendkívül fiatalon érte el az ötven NB I-es mérkőzésszámot. Kilenc találatnál jár az első osztályban és öt gólpasszt is jegyezhet a tehetséges támadó. A Zalaegerszegen töltött ideje alatt eddig nyolc alkalommal lépett pályára és háromszor segítette góllal a csapatot.

„Nagyon boldog vagyok, hogy már a második szezonom során sikerült elérnem az ötven élvonalbeli szereplést. Örülök annak is, hogy ezen idő alatt gólokkal, gólpasszokkal tudtam segíteni a csapataim, de sokszor érzek hiányosságokat a játékomban, teljesen elégedett pedig sosem vagyok. Szeretnék a jövőben hasonlóan annyi percet a pályán tölteni, amennyit csak tudok és a labdarúgás minden területén tovább fejlődni.”

KISS BENCE szintén túl van az ötvenedik NB I-es mérkőzésén és meg sem szeretne állni, amíg ennek a dupláját, akár tripláját jegyezheti. Bence az első élvonalbeli gólját is megszerezte a 2023/24-es szezonban, méghozzá kék-fehér színekben. Érkezése óta tizenöt alkalommal számított rá Márton Gábor és ezeken négy gólpasszt is kiosztott.

„Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy meglett az ötven mérkőzés, de remélem, hogy a későbbiekben majd akár a századik vagy a százötvenedik alkalomnak is lehetőségem lesz örvendezni. Sikeres időszakon vagyunk túl, minden héten keményen dolgozunk és a meccseken sikerül megmutatni mire vagyunk képesek. Személy szerint úgy érzem voltak jó és kevésbé jó napjaim is, de mindig a maximumot próbáltam kihozni magamból, akár kezdőként, akár csereként beállva.”

KOVÁCS BARNABÁS a szombati találkozón ötvenedik alkalommal húzhatta magára a ZTE mezét. Tavaly nyáron pályára léphetett az Európa Konferencia Liga keretein belül és mind három Paks elleni mérkőzésen számíthatott rá a csapat. Legutóbbin gólpasszt is jegyzett, ami aztán pontot ért az utolsó hazai találkozón.

„Örömteli pillanat számomra, hogy eljutottam ehhez a mérföldkőhöz is. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, hiszen itt kaptam meg a lehetőséget, hogy az élvonalban bizonyítsak. A tavalyi kupagyőzelem hatalmas élmény volt és örök emlék marad, remélem a jövőben lesz még lehetőségem megtapasztalni hasonlót.”

MIM GERGELY, a klub legújabb igazolása hétről-hétre bizonyítja rátermettségét és a Puskás Akadémia elleni győzelem során szintén átszakította az ötvenes számú célszalagot a ZTE színeiben. Mim a kimagasló mezőnymunkája mellett már több mint tíz gólból vette ki a részét, a hétvégi pontot érő találata pedig már a hetedik volt a klubnál töltött ideje alatt.

„Örülök, hogy két szezon alatt ennyi lehetőséget kaptam. Idén úgy érzem sikerült alapemberré válnom egy élvonalbeli klubnál, amit nagyjából két évvel ezelőtt elterveztem. Boldog vagyok, hogy ezt sikerült megvalósítanom, méghozzá egy ilyen remek csapatban. Otthonosan érzem magam a klubnál és most már a városban is. Jó érzéssel tölt el, amikor a szurkolóktól is érkeznek pozitív visszajelzések, üzenetek, vagy amikor épp a stadionban hallom, ahogy olyan sokan egyszerre kiabálják a nevem, nagy köszönettel tartozok feléjük is. A tavaszi szezon során sok fantasztikus meccset játszottunk itthon, kicsit sajnálom, hogy a szombati volt az utolsó, de annak külön örülök, hogy góllal tudtam zárni és szereztünk egy pontot, ami fontos lehet ahhoz, hogy elérjük a szezon elején kitűzött célunkat.”

Gratulálunk a fiúknak az elért mérföldkövekhez és sok sikert kívánunk a bajnokság utolsó fordulójához! Május 19-én ugyanis Kecskeméten, a Széktói Stadionban megvívjuk végső csatánkat az OTP Bank Liga 2023/2024-es kiírásában. HAJRÁ ZETE!