Az utolsó tíz perc döntött Békéscsabán

Felnőtt férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa ötödik fordulójában Békéscsabán lépett pályára.

Már az első perctől kezdve átvettük a mérkőzés irányítását, Mim Gergely két alkalommal is jól játszotta át magát a csabai védőkön, így Krnács bravúrjára volt szükség az első és a harmadik percben is.

Zalai fölényt hozott a játékrész első fele, ám a lilák ötvédős rendszerét még nem sikerült feltörnünk.

A 27. percben egy gyors kirúgást követően Manzinga lépett ki a labdával, de kilencesünk tizennégy méterről a kapu mellé gurított.

Nyolc perccel később az agilisan futballozó Meshack lőtt húsz méterről, de próbálkozása a kapu fölé szállt.

Habár mezőnyfölényben futballoztunk, nem sikerült gólt szereznünk, így döntetlennel zárul az első félidő.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a hatvanadik percben pedig két cserével frissített a csapaton Ricardo Moniz. A hazai csapat sok apró szabálytalansággal tördelte a játékunk, a második játékrész közepéig pedig az eredmény sem változott.

A 81. percben aztán megtört a jég, és fölényünk góllá érett. Szalay bal oldali beadását Eduvie Ikoba fejelte a hálóba hat méterről. (0-1)

Hat perccel később csapatunk megduplázta előnyét. Az alapvonalról gurított vissza egy labdát Szendrei Norbert és Németh Dániel közelről a kapuba bombázott. (0-2)

Az utolsó pár percben már nem változott az eredmény, így csapatunk továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Ricardo Moniz: Fontos győzelmet arattunk, az előző mérkőzések nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Végig nyomást helyeztünk a hazai csapatra, de nem volt könnyű feltörni a Békéscsaba ötvédős rendszerét. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, örülök a továbbjutásnak. Komoly céljaink vannak a kupában, szeretnénk megmutatni, hogy fiatal, tehetséges játékosokkal is nagy dolgokat lehet elérni.

 

Összeállítások: 

Békéscsaba 1912 Előre: Krnács, Futó (85' Ilyés), Lukács (76' Zádori) , Váradi, Albert (89' Farkas), Kóródi (46' Horváth P.), Hodonicki (46' Kitl M.), Hamed, Szabó, Bora, Puskás

ZTE FC: Demjén – Lesjak (79’ Huszti), Mocsi, Csóka, Gergényi – Sankovic, Kovács (60’ Ikoba), Szendrei – Mim (79’ Németh D.), Manzinga, Meshack (60’ Szalay)